Начало >Добруджа >Общество

Напрежение в Общински съвет – Добрич заради изказване на председателя на „Възраждане“ (ВИДЕО)

11.06.2024 г. 11:07:35 ч.
/
Напрежение в Общински съвет – Добрич заради изказване на председателя на „Възраждане“  (ВИДЕО)
Напрежение в началото на заседанието на Общински съвет – Добрич. Близо час съветниците не стигнаха до гласуване на първа точка в дневния ред, която касаеше Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община град Добрич (2024 – 2026 г.). Причината бе присъствието на лидера на Възраждане Костадин Костадинов, който се беше записал за изказване по нея. Акцент в изказването му бе състоянието на град Добрич, което по думите му „няма по-пропаднал областен град от нашия“. Според Костадинов виновен за състоянието на Добрич е кметът Йорданов.
Последва размяна на реплики на лидера на „Възраждане“ с част от съветниците от местната коалиция.

Беше направена кратка почивка, след която кметът Йордан Йорданов направи кратък коментар. „Радвам се, че всички видяха какво се случи в залата, защото най-доброто нещо, което можех да направя преди години е да го уволня, защото той няма място в културна институция в нашия град, заяви Йорданов. Това провокира Костадинов да се върне в залата, като обвини кмета в лъжа и заяви, че сам е напуснал поста директор на РИМ-Добрич.

Председателят на общинския съвет Красимир Николов, обърна внимание, че тази зала не е съдебна. Има една друга сграда, в която ако имате някакъв спор, може да го решите там, каза Николов, който апелира да се спазва реда в залата.
Голямата политика изисква човек да бъде по-мъдър, по-мълчалив. Нашият град очаква от нас да бъдем по-конструктивни, заяви Николов, обръщайки се  към съветниците.
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 16 юни
Времето на 16 юни
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)Яндекс.Метрика