Нели Рангелова: В Добрич е рекордът ми с 9 участия за един ден

24.08.2023 г. 15:23:10 ч.
/
Нели Рангелова: В Добрич е рекордът ми с 9 участия за един ден
Нели Рангелова събира почитателите си на голям галаконцерт в софийската опера на 17 октомври. Певицата с огромен глас, ще представи новите и старите си хитове за 45 години в поп музиката. Носителката на наградата „Златният Орфей“ вече се готви за грандиозното събитие, с което ще отбележи 45 години на сцена. Своеобразна репетиция за тогава бе концертът на Нели Рангелова в Каварна в рамките на „Рибен и миден фест“ на 25 август, на който тя за първи път изпълни пред публика най-новата си песен „На бис“. Преди гостуването й в морския град, тя даде специално интервю за медийна група „Добруджа“.
 
- Г-жо Рангелова, имате нова песен. Кажете ни малко повече за нея?
Да, действително е съвсем нова. Казва се „На бис“. Бих казала, че е доста тематична, защото се разказва за живота на артиста. Текстът е на Иван Тенев, а музиката и аранжимента са на Артур Надосян – един млад автор, с когото не съм работила досега. Тя обобщава всичките мъки и неволи, но отразява и голямата обич на хората на сцената към публиката, което аз правя вече толкова години. Между другото така се получи, че ще я изпея за първи път именно в Каварна. Затова решихме, че така ще се казва и моят концерт – „Нели Рангелова на бис“. Много отдавна не съм гостувала там. Ще бъда част от един доста любопитен и интересен фестивал, на който хората ще представят своите произведения, свързани с морски продукти като миди и риби. Ще се радвам да дойдат всички, които имат желание да чуят някои от най-хубавите ми песни. За съжаление ще съм сама на сцената, защото бендът репетира в момента и не мога да дойда с него. Ще се радвам да има хора от целия регион, а не само от Каварна.
Аз имам огромен сантимент към град Добрич и въобще към региона. Имаше години, в които заедно с моя колега Георги Христов, въобще не сме излизали оттам, разбира се когато съществуваше „Концертна дирекция“. Толкова много концерти за Нова година и в предприятия. Може да Ви прозвучи смешно, но в един от заводите в Добрич имам поставен голям рекорд. Мисля, че беше обувния завод, но не съм сигурна, но съм пяла на нощна смяна, която излиза сутринта в 7.00 часа. Във вашия регион е най-големият ни успех. За един ден имахме 9 участия по повод някакъв празник, не си спомням какъв беше. Тогава много ни канехте и много често гостувахме. Аз работих с оркестъра на Младежкия дом, с много добри музиканти. Общо взето имаше периоди, в които си стоях там по един-два месеца.
 - А спомняте ли си времето, в което бяхте председател на Европейския младежки конкурс „Сарандев“?
Естествено. Това беше най-голямата чест, която ми беше оказана. Аз бях много щастлива. Не знам защо не ме канят повече. Дано не си мислят, че съм била много строга, но да Ви припомня, че тогава Голямата награда спечели Михаела Филева. Моята лична награда беше, че поканих нея и още две от лауреатките да пеят на концерта ми по повод моята 50-годишнина в зала 1 на НДК. Така че, освен наградите, които получиха от конкурса, те получиха шанса да стъпят на такава голяма сцена. Аз не спирам да журирам. Дори наскоро ще бъде в журито на конкурс в Силистра, преди това бяха в Хисаря на „Мелодия на водата“. Мисля, че вече си струва, защото имам достатъчно опит и достатъчно добра преценка.
- Ако организаторите от Младежки център – Добрич чуят или прочетат това интервю, могат да имат предвид това, което казахте...
Моите дълбоки уважения към тях, защото те успяха да си запазят фестивала и доколкото имам информация, той продължава да бъде международен и все още е на много високо ниво. Поздравявам ги, защото малко хубави неща се запазиха във времето.
- През 2023 година отбелязвате 45 години на сцена и готвите концерт, с който да отбележите това.
Сигурно правя 45 години, защото съм почнала да пея от 1-годишна. (смее се) Общо взето времето много бързо минава, но имам щастието за себе си да съм оставила доста хубави песни. Надявам се и в бъдеще да има такива, да не спра само дотук. Аз минах през много и различни етапи от творческия си път. Започнах като фестивална певица. Печелих много фестивали. Бяха ми лепнали етикета „музикантска певица“, защото винаги съм си падала по баладите и по трудни за изпълнения неща. По-късно дойде периодът, в който Красимир Гюлмезов и Александър Петров написаха за мен някои от най-големите ми хитове като „Що ли те чакам още“, „Една любов“ – дует с Георги Христов. Началото на 2000-ата година се появи песента „Бум-бум“, която беше доста шокираща като клип. Тогава започнаха да работя с Николай Нанков, с Явор Кирин, с Емил Бояджиев, светла му памет. Направихме много различни хубави песни, но като че ли най-голямото ми изненадващо попадение е песента „Както съм била“. Тя бе написана за мен от Валентин Тонков. Беше много смешно, защото по това време той работеше към Полицията и беше заплашен с уволнение, защото нямал право да се занимава с втора дейност. Наложи се да пиша писма до министъра. Имаше много перипетии, но остана една много красива песен. Преди година реших да пробвам дует с по-млад изпълнител и записахме една много хубава песен с Невена Пейкова, която е участвала в „Х Фактор“ и е с добра биография. Сега предстои да запишем нов дует с Георги Христов. Той е и единственият мъж, който ще участва на моя юбилеен концерт, не само защото сме приятели, а защото симбиозата между нас двамата е много силна.
- Нека да кажем нещо и за юбилейния концерт.
Концертът ще бъде на 17 октомври. Реших да бъде на голямата сцена на софийската опера и балет, която колкото и да е хубава, ми отвори хиляди проблеми с вкарването на техника и влизането на телевизия, която да заснеме събитието. Хубавото е, че имам подкрепата на Столична Община, на БНР, БНТ и Министерството на културата. Още е август и все още не съм започнала така сериозно да рекламирам концерта, който ще бъде по-различен. Ще участват класически балерини. Ще има и специално участие на много известен балетен артист, чието име ще запазя в тайна. Поканила съм и Дани Милев с неговите музиканти, които ще свирят с мен. В момента съм в подготовка, но както знаете винаги в последния момент човек мисли какво ще пее, докато реди останалите неща. 
- Предвид обстановката на този концерт, да не би с кадри от него да бъде заснет клип към новата песен „На бис“?
Май ми четете мислите, но моята идея беше друга. Тъй като Българската национална телевизия е заснела всичките ми концерти, ми се искаше да не правя специален клип. Трябва да има публика, реакции, с цветя, аплодисменти и затова мисля, че ще направим нещо подобно, което да отива на самата песен, а не да заснемем кадри в някое студио.

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика