Неуморимата Меркел - 6 страни и хиляди километри за 5 дни

13.02.2015 г. 17:03:00 ч.
/ ИА Добруджа
Неуморимата Меркел - 6 страни и хиляди километри за 5 дни
Киев, Москва, Мюнхен, Вашингтон, Отава, Минск, Брюксел – това са всички градове, които посети германската канцлерка Ангела Меркел само за една седмица. От Мюнхен до Минск и обратно Меркел имаше една дълга и натоварена седмица, дори за нейните стандарти, коментира Би Би Си. През изминалите дни тя имаше ангажименти в шест различни държави. С денонощни полети и 17-часови преговори "най-влиятелната жена в Европа" изглежда е и "най-натоварената". На 5 февруари тя беше в Киев, след което замина за Берлин за среща с иракския премиер. На 7 държа реч преди Мюнхенската конференция по сигурността, преди да замине за Вашингтон за разговори с президента Обама. След САЩ замина за Отава за среща с канадския премиер и веднага след това отпътува обратно за Берлин. На следващия ден Меркел се отправи към най-дългите преговори в Минск. След 17-часови разговори тя все още имаше сили да отиде в Брюксел за срещата на върха на лидерите от ЕС.
Не е изненада, че мнозина започват да се чудят как го прави и кога спи. Нейният последен маратон може да изпие силите на повечето хора, пише германският седмичник "Фокус", отбелязвайки, че 60-годишната канцлерка рядко показва признаци на умора.
В редките си интервюта за личния си живот веднъж Меркел сподели, че има " качества на камила", позволяващи й да живее на резерва и да наваксва съня през уикенда, докато през седмицата си набавя само около четири часа сън.
Бившата британска ръководителка Маргарет Тачър бе другата неуморима държавничка, но според специалисти много малко хора, само около 1%, могат да спят само по 4 часа на нощ и това да им е достатъчно. /Би Би Си

Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
От руини в Харков Зеленски покани Байдън и Си в Швейцария
От руини в Харков Зеленски покани Байдън и Си в Швейцария
Макрон на държавно посещение в Германия
Макрон на държавно посещение в Германия
Президентски балотаж в Литва
Президентски балотаж в Литва
Серия земетресения в Турция тази сутрин
Серия земетресения в Турция тази сутринЯндекс.Метрика