Начало >Добруджа >Общество

Областният управител приветства участниците в местна конференция, организирана от БТА

12.04.2024 г. 12:39:49 ч.
/
Областният управител приветства участниците в местна конференция, организирана от БТА
Областният управител Йорданка Костадинова днес бе гост на местната конференция, организирана от Българска телеграфна агенция в изпълнение на проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“.
Йорданка Костадинова приветства участниците във форума и изрази благодарност към екипите на Областен информационен център, общините, неправителствения сектор, бизнеса и всички, които са били и са активни за подобряване на условията за живот и работа в област Добрич. „Чрез реализираните проекти през предходния програмен период сме свидетели на подобряване на облика на населените места, подобряване на средата, в която живеят и растат децата ни. Не на последно място е важно да се отбележи и това, че в резултат на привлечени европейски средства се разшири обхвата на сътрудничествата, идентифицираха се по места проблеми и се вземат адекватни мерки за решаването им. Не мога да не отбележа, че е радващо разширението на обхвата и съдържанието на реализираните проекти, които не са малко на брой и отреждат достойно място на област Добрич в облика на Североизточния район за планиране. С активната работа на Местните инициативни групи, активността на читалища и неправителствени организации е натрупан опит и капацитет, който може да се ползва успешно в следващите години“ – заяви в приветствието си областният управител.
В заключение Й. Костадинова изрази убеждение, че ще бъде ползван натрупания опит в различните сектори и с подкрепата на държавата, всички ще работят с координирани действия за подобряване на съществуващите концепции, което да доведе до развитието на интегрираните териториални инвестиции. Областният управител изказа благодарност към БТА за провеждането на конференция на регионално ниво и подчерта, че такива форуми дават гласност на обективни неща, свързани с осъществените проекти, както и с възможностите да надграждане в настоящия програмен период 2021-2027 г.
Във форума участваха представители на общините в областта, Търговско-промишлената палата, Областен информационен център, местните инициативни групи.

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика