Начало >Добруджа >Регионални

Община Каварна ще има безхартиени заседания на общински съвет

13.08.2015 г. 14:58:00 ч.
/
Община Каварна ще има безхартиени заседания на общински съвет
Заседанията на общински съвет Каварна скоро ще станат безхартиени, съобщават от общинската администрация. Внедряването на тази новост е благодарение на дългогодишното партньорство между община Каварна и ЦАПК (Център за автоматизация на проектирането и конструирането) - “Прогрес“. Услугата ще се ползва и от останалите общини в област Добрич, както и областна администрация. Предвижда се и въвеждането на демократична система за такса смет.
На ежегодната Световната конференция на партньорите на Microsoft, България (основно в лицето на ЦАПК – “Прогрес“) е получила четири отличия, които са раздадени от комисия с независими експерти от САЩ. Световният форум  тази година се е провел през   юли и на него са отчетени най-добрите постижения от цял свят. В конференцията са се включили 13 партньори, специалисти от работещи с технологиите на Microsoft от цял свят. За разработките си в публичния сектор (образование, държавна и общинска администрация) ЦАПК - “Прогрес“  получава отличието „Партньор на годината за България на Microsoft“ (Microsoft Country Partner of the Year). Пилотните реализации на отличените проекти са направени в област Добрич (Каварна, Шабла, Добрич), Варна, Пловдив, София. Световната конференция на парньорите на Microsoft награди ЦАПК –“Прогрес“ в още две дисциплини – (за най-добър иноватор за Централна и Източна Европа с разработките си за електронен референдум – електронна демокрация, като тази награда е присъдена от международната асоциация на сертифицираните партньори на Microsoft ) и (за най-добър регионален партньор за Централна и Източна Европа, за последователната си дейност по изграждане на регионално управление в област Добрич /Каварна, Шабла, Добрич/, Бургас, Стара Загора). Наградата е на Microsoft International - Централна и Източна Европа.
По предложение на ЦАПК – “Прогрес“ за носител на наградата „Прометей“ за Централна и Източна Европа е избран служителя Лъчезар Златанов от офиса на Microsoft България като основен консултант за реализиране на гореизброените проекти.
Снимка:dariknews.bg
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври



Яндекс.Метрика