Начало >Добруджа >Общество

Общински съвет – Добрич ще връчва ежегодна награда „Ученик на годината“

Общински съвет – Добрич прие да стартира процедура по учредяване на ежегодната награда
11.06.2024 г. 11:02:49 ч.
/
Общински съвет – Добрич ще връчва ежегодна награда „Ученик на годината“
Общински съвет – Добрич прие да стартира процедура по учредяване на ежегодна награда „Ученик на годината“ от Общински съвет гр. Добрич.  Стартирането на процедурата определя правилата, по които ежегодно да бъде избиран „Ученик на годината“ от Общински съвет град Добрич. Наградата включва грамота, плакет и парична равностойност в размер на две минимални работни заплати, като средствата ще са от годишния бюджет на Общински съвет.
 
Целта на наградата е да стимулира личностното развитие и изява на учениците, да подтикне интелектуалните им изяви, талантите и творческите им способности, за да бъдат поощрени за постигане на отличен успех и постижения, се посочва в мотивите на докладната записка, която внесена от съветника Мирослава Малева.
 
Наградата ще е индивидуална и се присъжда на ученици от XII клас. Номинациите за наградата ще се правят от училищните директори след решение на Педагогическия съвет на съответното училище. Всяко училище излъчва само една кандидатура на зрелостник. Номинираните ученици трябва да са носители на международни или национални награди в съответната област (науката, спорта, изкуствата), да са отлични ученици, без наложени санкции. Комисията, която ще прави избора за наградата, се състои от 7 членове от ПК „Наука, образование“.
Награждаването ще се извършва ежегодно на всяко юлско заседание на Общински съвет.
 
По време на дебатите съветникът Ангел Ангелов предложи да има две отделни награди за ученици от средни училища и от професионални гимназии. Когато започнем да приемаме предложения от училищата, можем да помислим за допълване на процедурата, посочи председателят на комисията по образование Камелия Койчева.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 16 юни
Времето на 16 юни
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)Яндекс.Метрика