Начало >Добруджа >Криминални

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 21-годишен, разследван за кражба

21.10.2013 г. 14:30:00 ч.
/ ИА Добруджа
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 21-годишен, разследван за кражба
Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 21-годишния Станислав Р. Т. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 13.10.2013 г. от лек автомобил, паркиран в централната част на гр. Добрич, е отнел дамска чанта с лични документи и сумата от 2 000 лв. с намерение противозаконно да ги присвои.
На 15.10.2013 г. Районен съд – Добрич, му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Станислав Т. обжалва този съдебен акт с искане да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение, тъй като не били налице всички необходими предпоставки за задържането му под стража.
Окръжен съд – Добрич, като се съобрази с оплакванията в жалбата, с изразените по делото от Окръжна прокуратура – Добрич, и от адвоката на обвиняемия становища, и с мотивите в атакуваното определение на първоинстанционния съд, прие, че трябва да потвърди взетата спрямо 21-годишния мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът се мотивира с направения анализ на събраните в досъдебното производство доказателства, включително направеното от Станислав Т. самопризнание. Съдебният състав стига до извода, че е налице обосновано предположение за авторството на младежа на деянието, за което е привлечен да отговаря. Съдът обърна внимание, че то е тежко умишлено престъпление. Станислав Т. вече е осъждан 4 пъти, два от тях за управление на автомобил в пияно състояние, по веднъж за нанасяне на лека телесна повреда и за кражба. Последното му деяние е извършено в изпитателния срок по предходното му осъждане. Тези обстоятелства аргументират извода на съда, че въпреки постоянния му адрес, съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът взе под внимание също, че младежът е сторил деянието в условията на повторност.
Съдебният състав намери, че Районен съд - Добрич, правилно е установил правно значимите факти и законосъобразно е приложил закона.
Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.


Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в ДобричЯндекс.Метрика