Начало >Добруджа >Криминални

Окръжният съд даде ход на наказателно дело за укриване на данъци

09.05.2014 г. 11:26:00 ч.
/ ИА Добруджа
Окръжният съд даде ход на наказателно дело за укриване на данъци
В Окръжен съд-Добрич днес бе даден ход на наказателно дело от общ характер за укриване на данъчни задължения. Според обвинителния акт подсъдимият Дарин И. Ш. от гр. София е обвинен в това, че за периода 31.03.2009г. – 02.04.2012г. в гр. Добрич, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управляващ и представляващ ООД, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - над 42 хиляди лв. общо за посочения период. За извършеното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода" от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.
Съдът допусна за съвместно разглеждане граждански иск, предявен от Държавата за сумата, посочена в обвинителния акт ведно със законната лихва от момента на увреждането. Подсъдимият поиска производството да мине по реда на съкратеното съдебно следствие като призна изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и се съгласи да не бъдат събирани други доказателства.
С цел установяване на точния размер на дължимите суми по години – главници и законни лихви, Съдът назначи изготвянето на съдебно-счетоводна експертиза. Делото бе отложено за 27 юни.


Коментирайте
Подобни новини
След решение на Окръжния съд в Добрич осъден в Румъния българин  ще търпи наказанието си в България
След решение на Окръжния съд в Добрич осъден в Румъния българин ще търпи наказанието си в България
Хванаха двама с амфетамини
Хванаха двама с амфетамини
Задържаха двама мъже за шофиране в пияно състояние
Задържаха двама мъже за шофиране в пияно състояние
Задържаха 20 годишен за кражба на електрическа тротинетка
Задържаха 20 годишен за кражба на електрическа тротинеткаЯндекс.Метрика