Начало >Добруджа >Криминални

Окръжният съд задържа издирван от италианските власти 42-годишен мъж

25.10.2013 г. 12:22:00 ч.
/ ИА Добруджа
Окръжният съд задържа издирван от италианските власти 42-годишен мъж
Окръжен съд – Добрич, задържа под стража по искане на италианските съдебни власти 42-годишния Димитър Г. Т. от с. Преселенци, област Добрич до разглеждане на искане за неговото предаване на италианските съдебни власти. Срещу българския гражданин е издадена на 21.09.2012 г. Европейска заповед за арест от съда във Витербо, Италия и въз основа на нае е бил обявен за международно издирване.
Той е търсен с цел разследване по обвинение за престъпно сдружаване, имащо за цел продажба на незаконно придобити автомобили, както и фалшифициране на документи. Според посочената заповед деянията са извършени през периода 24.08.2011 г. – 18.09.2012 г. във Витербо, Италия и на други места, те са умишлени, като в престъпната група са участвали две и повече лица, сговорили се предварително. Тези деяния освен по италианския, са наказуеми и по българския Наказателен кодекс.
Димитър Т. е задържан в Първо РУ „Полиция" при ОД на МВР – гр. Добрич, на 21.10.2013 г. и до произнасянето на съда бе с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, наложена му от Окръжна прокуратура.
Пред Окръжен съд – Добрич, днес той не даде съгласие доброволно да бъде предаден на италианските съдебни власти. В последната си дума 42-годишният заяви, че става въпрос за голямо недоразумение.
Окръжен съд – Добрич, прецени, че Европейската заповед за арест отговаря на всички законови изисквания. На възраженията на адвоката на Димитър Т., че не са представени доказателства, за да се изведе обосновано предположение, че той е евентуален извършител на деянията и не съществува реална опасност да се укрие или да извърши ново престъпление, съдебният състав посочи, че тези аргументи не могат да бъдат разгледани в делото за вземане на мярка за неотклонение. В съдебно заседание ще бъде разгледано по същество, дали искането за предаване на българския гражданин, отговаря на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Окръжен съд – Добрич, насрочи делото за 29.10.2013 г.
Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.


Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в ДобричЯндекс.Метрика