Начало >Добруджа >Криминални

Окръжният съд задържа под стража 35-годишен от с. Спасово за кражба на овце и мобилен телефон

09.08.2013 г. 14:55:00 ч.
/ ИА Добруджа
Окръжният съд задържа под стража 35-годишен от с. Спасово за кражба на овце и мобилен телефон
Окръжен съд –Добрич, взе мярка за неотклонение задържане под стража на 35-годишния Николай Ив. Г. от с. Спасово, община Ген. Тошево. Той е обвиняем по досъдебно производство на Районно управление „Полиция" в Ген. Тошево за грабеж. То се води за това, че на 16.06.2013 г. в землището на с. Калина, община Ген. Тошево, в съучастие с 33-годишен мъж от с. Спасово, като извършител е отнел две овце и мобилен телефон „Нокия", всичко на обща стойност 450 лв., от владението на собственика им с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил сила и заплашване, и деянието е извършено от две лица, сговорили се предварително да вържат кражби и грабежи. Според обвинението двамата са сторили деянието в условията на опасен рецидив и в съучастие.
Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Николай Г. има отношение към престъплението, за което е привлечен да отговаря. Наказателният кодекс предвижда за него наказание лишаване от свобода. 35-годишният е многократно осъждан, а поредното му деяние е сторено при условията на опасен рецидив. От това може да се изведе наличието на реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. С тези аргументи прокурорът поиска да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.
Адвокатът на Николай Г. пледира за по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Той посочи, че разследването е пред приключване, а подзащитният му е признал вината си и е съдействал за разкриване на обективната истина. Защитникът смята, че 35-годишният не би затруднил досъдебното производство, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.
Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с направеното от Окръжна прокуратура – Добрич, искане, с материалите от досъдебното производство и със становищата на страните, взе спрямо Николай Г. мярка за неотклонение задържане под стража.
Определението на Окръжен съд - Добрич, подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.


Коментирайте
Подобни новини
След решение на Окръжния съд в Добрич осъден в Румъния българин  ще търпи наказанието си в България
След решение на Окръжния съд в Добрич осъден в Румъния българин ще търпи наказанието си в България
Хванаха двама с амфетамини
Хванаха двама с амфетамини
Задържаха двама мъже за шофиране в пияно състояние
Задържаха двама мъже за шофиране в пияно състояние
Задържаха 20 годишен за кражба на електрическа тротинетка
Задържаха 20 годишен за кражба на електрическа тротинеткаЯндекс.Метрика