Олимпийската шампионка Ивет Горанова гостува на КК „Самурай“ (ВИДЕО)

22.09.2022 г. 14:03:58 ч.
/
Олимпийската шампионка Ивет Горанова гостува на КК „Самурай“ (ВИДЕО)
Олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова е гост на Карате клуб „Самурай“ – Добрич. Вчера и днес тя води тренировки със състезателите от всички възрасти.

„Много съм щастлива, че мога да се докосна до тези деца. Карате клуб „Самурай“ е една от най-добрите школи в България, с много талантливи и успешни състезатели. Моята цел тук е да вдъхновя тези деца, да им предам от моята енергия и моите знания, защото те са бъдещето. Най-важното в тренировките с най-малките е дисциплината. Карате ни учи именно да бъдем дисциплинирани, упорити и постоянни в това, което правим. Работата с децата ме зарежда с позитивна енергия, но в същото време за мен това е нова отговорност. Сега започвам да се занимавам, а не е лесно. Децата изискват много внимание и търпение, но имам желание и ми доставя удоволствие да го правя“, сподели Ивет Горанов за медийна група „Добруджа“.

Тя възнамерява още докато е активен състезател, да съчетава своята подготовка с работата с деца. За момента приоритет остава състезателната кариера, като през следващата година за Ивет Горанова предстоят три големи международни състезания. Тя ще участва на Световно и Европейско първенство, и на Европейската Олимпиада.

За Ивет Горанова това не е първо посещение в Добрич. Тя има хубави спомени от нашия град, защото тук е спечелила много златни медали през годините на национални турнири за девойки.

Сенсей Димитър Христов – президент и главен треньор на КК „Самурай“, обясни, че гостуването на Ивет е планирано отдавна и от месеци се е очаквал моментът, когато тя няма да бъде ангажирана със състезания и подготовка.

„Ивет е посланик на спорта. Тя е не само отличен спортист, но и е добродушна, човечна и непринудена. Магнетично привлича всички хора до себе си. Децата я обичат и искат да бъдат по-близо до нея. Те имат възможност да се докоснат до професионализма на Ивет. Тя не крие нищо, което знае, а напротив – иска да го предаде на децата и да им бъде полезна“, заяви сенсей Димитър Христов.

Той припомни, че в началото на април нейният личен треньор Ангел Ленков също бе гост на клуба и проведе двудневен семинар по кумите в Добрич.

По време на визитата си в Добрич Ивет Горанова се срещна с кмета Йордан Йорданов, за да обсъдят възможностите за съвместни дейности. Тя гостува и на учениците в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и отдели време на всички желаещи снимка за спомен.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Волейболният отбор на СУ „П. Р. Славейков“ - вицешампион на България
Волейболният отбор на СУ „П. Р. Славейков“ - вицешампион на България
Баскетболистите на СУ „П. Р. Славейков“ са шампиони на България (ВИДЕО)
Баскетболистите на СУ „П. Р. Славейков“ са шампиони на България (ВИДЕО)
Стартира Европейското първенство по снукър
Стартира Европейското първенство по снукър
ЛЕКА АТЛЕТИКА: Медали за Живко Господинов и Христо Банков на турнир в Букурещ
ЛЕКА АТЛЕТИКА: Медали за Живко Господинов и Христо Банков на турнир в БукурещЯндекс.Метрика