Олимпийската шампионка Ивет Горанова гостува на КК „Самурай“ (ВИДЕО)

22.09.2022 г. 14:03:58 ч.
/
Олимпийската шампионка Ивет Горанова гостува на КК „Самурай“ (ВИДЕО)
Олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова е гост на Карате клуб „Самурай“ – Добрич. Вчера и днес тя води тренировки със състезателите от всички възрасти.

„Много съм щастлива, че мога да се докосна до тези деца. Карате клуб „Самурай“ е една от най-добрите школи в България, с много талантливи и успешни състезатели. Моята цел тук е да вдъхновя тези деца, да им предам от моята енергия и моите знания, защото те са бъдещето. Най-важното в тренировките с най-малките е дисциплината. Карате ни учи именно да бъдем дисциплинирани, упорити и постоянни в това, което правим. Работата с децата ме зарежда с позитивна енергия, но в същото време за мен това е нова отговорност. Сега започвам да се занимавам, а не е лесно. Децата изискват много внимание и търпение, но имам желание и ми доставя удоволствие да го правя“, сподели Ивет Горанов за медийна група „Добруджа“.

Тя възнамерява още докато е активен състезател, да съчетава своята подготовка с работата с деца. За момента приоритет остава състезателната кариера, като през следващата година за Ивет Горанова предстоят три големи международни състезания. Тя ще участва на Световно и Европейско първенство, и на Европейската Олимпиада.

За Ивет Горанова това не е първо посещение в Добрич. Тя има хубави спомени от нашия град, защото тук е спечелила много златни медали през годините на национални турнири за девойки.

Сенсей Димитър Христов – президент и главен треньор на КК „Самурай“, обясни, че гостуването на Ивет е планирано отдавна и от месеци се е очаквал моментът, когато тя няма да бъде ангажирана със състезания и подготовка.

„Ивет е посланик на спорта. Тя е не само отличен спортист, но и е добродушна, човечна и непринудена. Магнетично привлича всички хора до себе си. Децата я обичат и искат да бъдат по-близо до нея. Те имат възможност да се докоснат до професионализма на Ивет. Тя не крие нищо, което знае, а напротив – иска да го предаде на децата и да им бъде полезна“, заяви сенсей Димитър Христов.

Той припомни, че в началото на април нейният личен треньор Ангел Ленков също бе гост на клуба и проведе двудневен семинар по кумите в Добрич.

По време на визитата си в Добрич Ивет Горанова се срещна с кмета Йордан Йорданов, за да обсъдят възможностите за съвместни дейности. Тя гостува и на учениците в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и отдели време на всички желаещи снимка за спомен.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Гросмайстор Момчил Петков с  успех в националния шампионат на Румъния
Гросмайстор Момчил Петков с успех в националния шампионат на Румъния
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във Варна
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във ВарнаЯндекс.Метрика