Организация на българските скаути въвежда нова програма за екологично образование

23.09.2022 г. 16:41:24 ч.
/
Организация на българските скаути въвежда нова програма за екологично образование
В периода от месец април до края на месец септември Организация на българските скаути изпълнява проект „Земята се нуждае от нашата помощ“ , финансиран от Национална програма за младежта (2021-2025) на Министерството на младежта и спорта.  В резултат на изпълнението на проекта българските скаути вече разполагат с най-добри и доказани модели за работа с младите в сферата на неформалното образование по отношение на устойчивото развитие, климатичните промени и смекчаване на техния ефект. Въведе се нова образователна еко програма – The Earth Tribe (Земното племе), формира се мултиплаерски екип, които ще работи в различни градове в България, и се изградиха умения за практически действия в 10 скаутски клуба в цялата страна.
Земното племе е световна скаутска инициатива, разработена в партньорство с някои от водещите световни екологични организации, включително WWF и Програмата на ООН за околната среда, с цел да подобри работата с младите хора в скаутството в сферата на екологичното образование.
Нашият свят се променя със забележително темпо. Природата - същността на целия живот на Земята - е под огромна заплаха. Изпитваме въздействието на климатичните промени, разчитаме много на изкопаемите горива, нарастват консуматорските ни навици, изчезват  естествени местообитания и видове.

За да стане член на Земното племе, всеки младеж може да избира сред серия от вълнуващи предизвикателства. Изпълнението на едно или повече от тези образователни предизвикателства дава възможност на участниците да се присъединят към глобалното младежко движение за околната среда и да печелят различни баджове.
Земното племе е лично образователно пътешествие за екологични действия - глобална общност от приятели, които споделят обща страст към околната среда и желание да изградят по-добър свят.
С началото на новата учебна година Организация на българските скаути кани младежи на възраст 15-29г. да се включат в конкурс с мото „Земята се нуждае от нашата помощ“ за най-добри малки инициативи в изпълнение на дейности за борба с климатичните промени и смекчаване на последствията от тях, както и за популяризиране на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. Участниците в конкурса имат възможност да спечелят много награди. Условията за кандидатстване и допълнителна информация са налични на сайта на скаутите www.scout.bg и в страницата на
организацията във Фейсбук.
 

Коментирайте
Подобни новини
При обработени 100% от протоколите: Седем формации в следващото НС
При обработени 100% от протоколите: Седем формации в следващото НС
Близо 900 хиляди пенсионери получават реално увеличение на пенсиите си след преизчисление
Близо 900 хиляди пенсионери получават реално увеличение на пенсиите си след преизчисление
ЦИК: Най-ниската активност от 32 години насам
ЦИК: Най-ниската активност от 32 години насам
МВР: 135 сигнала за нарушения са получени в изборния ден
МВР: 135 сигнала за нарушения са получени в изборния денЯндекс.Метрика