Начало >Добруджа >Общество

Отделението по кардиология в МБАЛ-Добрич с нов апарат

03.04.2024 г. 10:29:58 ч.
/
Отделението по кардиология в МБАЛ-Добрич с нов апарат
Отделението по кардиология в МБАЛ-Добрич разполага с нов апарат, съобщават от лечебното заведение.
В рамките на миналия месец заработи нова апаратура за ехографско изследване на сърцетото, с който чрез ендоскопска сонда през хранопровода се достига до нивото на сърцето и главните кръвоносни съдове и позволява по-детайлното им оглеждане.
Трансезофагиалният ехокардиограф е на една от водещите световни марки General Electric. Дава възможност за пълна и абсолютно точна диагностика с ехограф на всички заболявания на сърцето.

 „Ехографското изследване на сърцето директно през хранопровода, с което вече разполагаме, е метод, при който чрез специална сонда, е възможно по-детайлно изобразяване на сърдечните структури. Това дава по-голяма информативност, защото е по-близо до сърцето и липсват преграждащи структури, като гръден кош и бял дроб. Трансезофагиалната ехокардиография ще ни даде възможност за максимално прецизна диагностика при възпалителни заболявания на сърцето (инфекциозен ендокардит), аневризми и атеросклерозни промени в аортата и установяване на дефекти на сърдечните клапи и вродени пороци“, заявява д-р Костойчиновски- началник на отделението по Кардиология.
 
„Отделението по Кардиология заедно със своите сектори по интензивна кардилогия и инвазивна кардиология вече предлага пълния набор от всички модерни методи за установяване и лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система за гражданите на Добрич и областта.“, заяви директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков.

Припомняме, че отделението работи в 24 часов непрекъснат режим, като приема пациенти за спешно или планово лечение. Годишно в отделението се лекуват над 2500 пациента благодарение на грижите на изключително добре подготвения и ерудитан екип на отделението.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделя
На Акатистна събота много добричлии се помолиха пред иконата на Божията майка
На Акатистна събота много добричлии се помолиха пред иконата на Божията майка
В Младежкия център се откри шестото издание на конкурса „Науката на живо”
В Младежкия център се откри шестото издание на конкурса „Науката на живо”
Автобус, пътуващ за Добрич, се обърна в Турция
Автобус, пътуващ за Добрич, се обърна в ТурцияЯндекс.Метрика