Начало >Добруджа >Култура

Откриват "Изгубеният град" (ВИДЕО)

08.12.2015 г. 14:43:15 ч.
/
Откриват "Изгубеният град"  (ВИДЕО)
От 17.30 часа в ХГ- Добрич откриват  фотографска изложба.Четири емблематични за Добрич, но изоставени вече сгради са акцентът в изложбата „Изгубеният град”,  Това е фотографски проект на Анна-Александра Богдева и Ерджан Бекир.
В ефира на радио "Добруджа" Богдева обясни, че има интерес към градската антропология. Вдъхнови ме градската среда - наблюдавайки я и гледайки тези големи изоставени сгради. Затова провокирах Ерджан да направим такъв експеримент, каза Богдева. Първата сесия е била в Обувния завод. Постепенно концепцията се е развила и двамата решават да направят тази серия, която включва още ТПК Мир, Медицинския колеж и Текстилния завод. В изложбата са включени 36 кадъра, които са избрани измежду над 500 снимки. Отне ни доста време, докато изберем най-доброто и надявам се хората да го оценят, каза фотографът Ерджан Бекир. По думите му присъствието на Алекс в снимките е бил нужният акцент. Той се надява с тези снимки да покажат на по-младите какво е било в тези здания, защото достъпът до част от тях е забранен.
Посетителите на изложбата няма да могат да усетят чувството от това да си в това пространство. Там сякаш времето е спряло, разказа Богдева. Тя припомни, че в Европа подобни изоставени сгради се използват за различни форми на съвременно изкуство. В своята цялост тези сгради са здрави. При един добър ремонт те могат да функционират нови, убеден е Ерджан Бекир. Двамата имат идея тази изложба да бъде показана и в други градове в страната. Освен това те обмислят да разширят проекта със снимки в още сгради.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
РБ „Дора Габе” представя романа „Извън обхват” на Евгени Черепов
РБ „Дора Габе” представя романа „Извън обхват” на Евгени Черепов
Иван Янъков ще дирижира концерт на Български камерен оркестър - Добрич
Иван Янъков ще дирижира концерт на Български камерен оркестър - Добрич
Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ спечели  призови места в конкурс в Париж
Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „Зонели“ спечели призови места в конкурс в Париж
Културните събития в Добрич в периода от 6 до 12 май
Културните събития в Добрич в периода от 6 до 12 май



Яндекс.Метрика