Начало >Добруджа >Регионални

Пенсионирани лесовъди събраха днес в Тервел за Седмицата на гората

08.04.2024 г. 17:42:37 ч.
/
Пенсионирани лесовъди  събраха днес в Тервел за Седмицата на гората
45 пенсионирани лесовъди, които през годините са работили в стопанствата от област Варна, се събраха днес в Тервел, за да отбележат Седмицата на гората. Гостите посрещна директорът на ДЛС-Тервел инж. Георги Ботев, който поздрави колегите си и им пожела още много години да се събират и да отбелязват най-хубавият празник. 
Ветераните и горски от стопанството залесиха три дръвчета от видовете ела, липа и див рожков в парка до териториалното поделение, след което се събраха, за да си спомнят своите постижения. Инж. Миладин Милчев разказа на колегите си кога е било първото събиране с пенсионирани служители.
През 1971-1973 година се пенсионираха много лесовъди от стопанствата от област Варна. Тогава ние бяхме млади инженери, работещи от скоро, и решихме да ги уважим и да ги поканим да отбележат с нас Седмицата на гората. Така се проведе първото събиране с ветерани, като всяка година различно стопанство от областта събира хората, които са работили в системата, припомни инж. Милчев. Той благодари на домакините от ДЛС-Тервел и на директора на РДГ-Варна инж. Тодор Гичев, който не забравя колегите си.
По време на днешната среща бяха обсъдени различни въпроси свързани с българските гори, добри практики в залесяването и постиженията на всяко едно поколение.

Коментирайте
Подобни новини
7 оркестъра се надсвирват в Генерал Тошево днес
7 оркестъра се надсвирват в Генерал Тошево днес
С два концерта Каварна чества своя празник днес
С два концерта Каварна чества своя празник днес
Празнува град Тервел
Празнува град Тервел
Три села без вода поради авария на сондажен кладенец „Полк. Иваново“
Три села без вода поради авария на сондажен кладенец „Полк. Иваново“



Яндекс.Метрика