Начало >Добруджа >Регионални

Пет фирми кандидати за саниране в Тервел

04.08.2015 г. 13:03:33 ч.
/
Пет фирми кандидати за саниране в Тервел
Три столични фирми, една от гр.Смолян и една фирма от гр. Добрич подадоха оферти за участие в поръчката за инженеринг на многофамилни жилищни сгради в гр.Тервел.Първоначално обявеният срок за подаване на оферти - 29 юли, бе удължен с 5 дни, тъй като към 29 юли бе подадена само една оферта.Участниците се конкурират в избора за саниране на два жилищни блока в кв.'Изгрев" - блок 1 и блок 7.Съгласно едно от тръжните условия, наложено от публикувани насоки на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, участниците имаха право да подават оферти само за един от двата блока. Така за блок 1 ще се състезават една софийска ("ИСА 2000" ЕООД ) и една смолянска фирма ("Виастройинженеринг" ООД). Този блок е с 48 апартамента, разпределени в три входа. За блок 7, който е по-малък ( 36 апартамента в два входа) ще се конкурират едно дружество от гр.Добрич - "Дъга Апостол" ЕООД и две дружества от гр.София - "НКС София" ЕООД и "Р.С.Инженеринг" ЕООД.
            Офертите се отварят на 4 август в 9:00 часа в Община Тервел и ще се разглеждат от петчленна комисия , съставена от общински служители. За всеки от блоковете ще бъде избран по един изпълнител. От него ще се очаква да изработи и предаде в Община Тервел работен проект за ремонтните дейности, предписани в техническата спецификация на поръчката.Гл.архитект на Общината ще издаде разрешение за строеж по одобрения проект, след което трябва да започне строителството.
            Всички дейности - като се започне от приемането на работния проект и се завърши с приемателните комисии за установяване на извършените строителни работи стават с участието на техническо лице, което всяко от двете сдружения на собствениците е посочило в документите , с които е кандидатствало в Община Тервел.Техническото лице и за двата блока е живущ в съответната сграда собственик.Тези условия са транспонирани от различните указания на МРРБ в тръжните книжа, разработени от общината и респ. в проекта на договор с изпълнителите ( неразделна част от тръжната документация).
            На пети август пък следва да се отворят офертите на дружествата, които кандидатстват за дейността строителен надзор и изготвяне на доклад за съответствие на техническия проект със съществените изисквания към строежите.На 10 август ще има отваряне на оферти за желаещите да бъдат инвеститорски контрол. И при тези две поръчки участниците могат да подават оферти само за единия от двата блока, които ще се санират.
            Всички поръчки са открити процедури, с публикувани  в регистър на агенция за обществени поръчки обявления и с пакет от документи, достъпен на електронната страница на Община Тервел за целия период на подаване на офертите.
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври



Яндекс.Метрика