Начало >Добруджа >Общество

Певци от Студио „Сарандев” с награди от Националния конкурс „Път към славата

06.02.2018 г. 11:37:32 ч.
/
Певци от Студио „Сарандев” с награди от Националния конкурс „Път към славата
Изпълнители от Студио „Сарандев” се завърнаха с награди от 6-то издание на Националния конкурс „Път към славата, който се проведе в края на миналата седмица в София. Конкурсът събра рекорден брой участници - над 1400 талантливи деца и младежи от цялата страна, състезаващи се в 5 категории. Възпитаниците на Елена Карабельова - Александър Петров и Мартин Стоянов се представиха в категория „Поп вокал - солисти” и грабнаха отличия. трета награда за Мартин във втора възрастова група (8 - 10 години) с 48 участници и две специални награди за Александър Петров в четвърта възрастова група ( 14 - 18 години) с 38 участника.
Малкият варненец Мартин Стоянов, който от тази учебна година се обучава в Студио „Сарандев”, получи и специална награда от Италианския културен институт - София за изпълнение на италианска песен. За втора възрастова група, в която се състезава Марти, журито бе в състав: Мая Райкова - продуцент в БНР, Красимир Милетков - композитор и Розмари Драгнева - преподавател в Националната държавна академия „Панчо Владигеров”.
В четвърта възрастова група битката бе особено оспорвана. Тази година Министерството на образованието и науката отпусна едногодишни стипендии за спечелилите призовите места. Близо 40 изявени млади изпълнители от страната се конкурираха за влизане в челната тройка.  Журито (в състав Николай Текелиев, Розмари Драгнева и Теодор Койчинов)  присъди само по една първа, втора и трета награда и няколко специални награди. Петнайсетгодишният талантлив изпълнител от Студио „Сарандев” Алексадър Петров получи две специални награди: запис и мастеринг в Студио “Digital Plus” - София, и награда от Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” към КНСБ - право на участие в XVIII Международен детски фестивал „Децата на Балканите  - с духовност в Европа” без такса участие.
Конкурсът „Път към славата” се организира от Арт център „Кърнолски”, под патронажа на госпожа Янка Такева - Председател на Синдиката на българските учители, със съдействието на МОН, Регионален инспекторат по образованието - София и Дом на културата „Средец”.

Коментирайте
Подобни новини
При засилени мерки за сигурност бяха доставени бюлетини, устройства и изборните книжа за вота на 2 април
При засилени мерки за сигурност бяха доставени бюлетини, устройства и изборните книжа за вота на 2 април
Почина Рада Въртунинска
Почина Рада Въртунинска
Ремонтни дейности в Добрич през уикенда и следващата седмица
Ремонтни дейности в Добрич през уикенда и следващата седмица
Времето на 25 март
Времето на 25 мартЯндекс.Метрика