Начало >Добруджа >Криминални

Пореден успех за балетна формация MY DANCE

29.04.2024 г. 10:35:50 ч.
/
Пореден успех за балетна формация MY DANCE
Успешно представяне за добричката балетна формация MY DANCE  от провелото се през уикенда в град Велико Търново трето издание на Купа „Търновска перла“. Състезанието се състоя в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. В него участваха 800 деца от 20 града. Бяха представени 150 хореографии.
Момичетата от Балетна Формация MY DANCE се представиха с 14 танца в различните възрастови групи и категории и спечелиха 13 първи места и едно второ място.
Ето ги и категориите:
Първо място за мини кидс – мини формация – помпон хореография на място в състав Вая Димитрова, Добромира Маринова, Ева В. Василева, Магдалена Данчева и Тереза Пачева с тема на танца „Baby shark”
Второ място за мини кидс – формация – аксесоари с тема на танца „Зайчета“
Първо място за мини кидс – формация – аксесоари с тема на танца „Захарни бастунчета“
Първо място за мини кидс – формация – помпон хореография на място с тема на танца “TNT”
Първо място за кидс – формация – шоу с тема на танца „Армия“
Първо място за кидс – формация – помпон хореография на място с тема на танца „Пламъци“
Първо място за кидс – формация – аксесоари с тема на танца „Уингардиум левиоса“
Първо място за тийн – формация – аксесоари с тема на танца „Часът на професор Снейп“
Първо място за тийн – мини формация – помпон хореография на място в състав Виктория Тошкова, Карина Тодорова, Рая Петкова, Самуила Йорданова и Сиана Иванова с тема на танца „Египет“
Първо място за тийн – мини формация – аксесоари в състав Виктория Тошкова, Карина Тодорова, Рая Петкова, Самуила Йорданова и Сиана Иванова с тема на танца „Вешици“
Първо място за сеньори – формация – аксесоари с тема на танца „Спецакция“
Първо място за сеньори – формация – помпон хореография на място с тема на танца „Маските“
Първо място за сеньори – формация – шоу с тема на танца „Ориенталски танц“
Първо място за сеньори – мини формация – помпон хореография на място в състав Весела Ганчева, Ивайла Славова, Кристина Вълкова, Полина Василева и Хрисиана Радоева
Част от танците можете са видите в предстоящите спектакли на формацията на 20 май „Не отивай там“  и 7 юни „My Dance и философският камък“ в ДТ „Йордан Йовков“- Добрич.
За момичетата това беше първото състезание за тази година. Предстоят им още няколко конкурса, фестивала и първенства до началото на месец септември.
“MY DANCE” откри и две нови начинаещи групи преди две седмици като приемът в тях е все още отворен. От постъпването си във формацията те започват и подготовка за първото си състезание, в което ще се включат в началото на месец септември.
С децата в балетна формация “MY DANCE” работят три преподавателки с различните възрастови групи. Пламена Петрова, Десислава Димитрова и Виктория Димитрова. Те споделят, че работата с деца е удоволствие и ежедневно предизвикателство. Стараем се да покажем най-доброто у тях. Налага ни се често да си припомняме, че са деца. Не учат в професионално училище за танци и като че ли понякога изискваме прекалено много от тях.
Школата работи и с няколко детски градини в града. Като уроците по балет в тях водят Пламена Петрова, Десислава Димитрова, Виктория Димитрова и Рая Дичева. На децата в детските градини предстоят представяне на открит урок пред родителите, представяне на танците и връчване на грамоти.



Коментирайте
Подобни новини
Полицията задържа водач, шофирал с 2,33 промила
Полицията задържа водач, шофирал с 2,33 промила
Мотоциклетист без книжка е със счупен крак след катастрофа по черен път
Мотоциклетист без книжка е със счупен крак след катастрофа по черен път
90-годишна жена от Добрич е станала жертва на телефонна измама
90-годишна жена от Добрич е станала жертва на телефонна измама
Апелативният съд постанови доживотен затвор за убийството на жена в Тервел
Апелативният съд постанови доживотен затвор за убийството на жена в Тервел



Яндекс.Метрика