ПП след консултациите с БСП: Антикорупционното законодателство е приоритет

19.07.2022 г. 11:38:23 ч.
/
ПП след консултациите с БСП: Антикорупционното законодателство е приоритет
Само половин час продължи първата от поредицата консултации за съставяне на правителство, които БСП организира. Началото беше поставено с "Продължаваме промяната". Преди срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите ще положат всички усилия да съставят  правителство:
"Имаме намерение да стъпим на програмата, която заедно изработихме. Тя е конкретна, ясна, разписана, с отговорности и със срокове. Водени от всичко това дотук, ви гарантираме, че имаме сериозно желание да направи редовно правителство. Нямаме никакво намерение да имитираме преговори, да тупаме топката, очаквайки избори. Декларираме ви сериозно намерение и ви информираме, че ще водим разговори с досегашните партньори в правителството, като разбира се, вие сте водещата сила и днес ви заявявам, че очакваме от вас да ни предложите министър-председател".
Нинова отчете, че като мнозинство са свършили добри неща. Целта в началото е страната да бъде преведена през тежките зимни месеци.  Оставяме в страната във финансова стабилност, икономически растеж и силна социална политика, каза още тя.
В отговор Кирил Петков благодари на БСП за конструктивната работа в последните месеци и посочи, че допълнителна политическа криза не е нужна на България.
Той отново подчерта, че антикорупционното законодателство е приоритет за ПП.
След срещата вицепремиерът в оставка Асен Василев допълни:
"Това, което се разбрахме, е, че ще използваме вече изработената програма за разговорите оттук нататък. Единственото условие, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно мнозинство в парламента, което да се докаже като по време на преговорите се приеме Закона за КПКОНПИ и се избере г-н Рашков (Бойко Рашков – б.р.) за шеф на Комисията за противодействие на корупцията.
Не са коментирани имена, включително за премиер, увери той.
Снимка:static.bnr.bg
Източник:БНР

Коментирайте
Подобни новини
С близо 70% са поскъпнали твърдите горива за отопление
С близо 70% са поскъпнали твърдите горива за отопление
Пиян шофьор прегази и уби полицай край Стралджа
Пиян шофьор прегази и уби полицай край Стралджа
МВнР призова да не се пътува до Русия, българите там да напуснат
МВнР призова да не се пътува до Русия, българите там да напуснат
Росен Христов: България ще обяви търг и за тръбен природен газ
Росен Христов: България ще обяви търг и за тръбен природен газЯндекс.Метрика