Начало >Добруджа >Общество

ПР експерт: Напрежението между управляващите ескалира, когато ПП-ДБ поискаха по-ясни срокове за реформите (АУДИО)

12.04.2024 г. 10:15:08 ч.
/
ПР експерт: Напрежението между управляващите ескалира, когато ПП-ДБ поискаха по-ясни срокове за реформите (АУДИО)
Нежеланието да се продължи с реални и бързи действия доведе до проблемите в управляващите политически сили. Това коментира за радио „Добруджа“ ПР специалистът Любомир Аламанов. По думите му напрежението между управляващите политически сили е ескалирало в началото на годината, когато ПП-ДБ са поискали по-ясни гаранции и по-точни срокове за необходимите промени, за да могат реформите в съдебната система да се случат. В този момент ГЕРБ и донякъде ДПС, които даваха знак, че искат подобни реформи, започнаха да се дърпат и да бламират по всякакъв начин тези усилия и да си измислят всякакви поводи да взривят разговорите, посочи Аламанов. По думите му след меморандума, който ПП-ДБ са изпратили, всичко  „беше някаква димна завеса, която да заглуши фактът, че ГЕРБ не искаха да се направят значими реформи във всичките системи“.
Той смята, че представителите на ПП-ДБ са  били изправени пред много изпитания и проблеми, а не са били толкова опитни, колкото техните колеги от ГЕРБ и ДПС. Упрекът ми към тях е, че не комуникираха достатъчно за това, което са направили. Точно преди създаването на правителството „Денков“, служебното правителство на Радев говореше за скок в дефицита, за заеми, вдигане на всички данъци и как без Газпром ще умрем. Нищо от това не се случи. Напротив, вдигнаха се плавно пенсиите на много хора и то със закон, а не ги раздават по хрумка на един или друг политики. Всичко това можеше да бъде обяснявано много повече, каза Аламанов.

Силно се надявам да не влезем отново в ситуацията с поредица от служебни кабинети, които завиха на изток. Сега поне е ясно, че ГЕРБ носят политическата отговорност с г-н Главчев, който е начело. Затова се надявам, че няма да е както миналата и по-миналата година, когато беше едно безвремие.
Избирателите имат огромен шанс да променят нещо. Ако искат само да наказват някого с това, че не гласуват, отново ще спечелят тези с твърдите ядра. Със стоенето вкъщи нищо не се променя и тогава отново има опасност да попаднем в поредното безвремие, заяви във връзка с предстоящите избори Любомир Аламанов.
 
Снимка: кадър Actualno.com

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика