Начало >Добруджа >Общество

Празнична програма на 24 май в град Добрич

24.05.2024 г. 08:17:50 ч.
/
Празнична програма на 24 май в град Добрич
Светлият празник на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, който ще отбележим на 24 май както винаги е повод не само за радост, но и ден за равносметка и заслужени награди. Добрич ще завърши учебната 2023/2024 г. с 3 147 отличници и ще изпрати на добър път в живота на големите 690 абитуриенти. Заслуга за това имат разбира се както самите ученици, така и преподавателите им. Ритуал за предаване на знамената на училищата на град Добрич и награждаване на педагози и директори на образователни институции за принос в развитието на образованието в Община град Добрич ще се проведе на 24 май, от 10.00 ч. на пл. ,,Демокрация”.
Празничният ден ще продължи на площад „Свобода“ от 12.00 ч. с концерт на Представителна фолклорна танцова студия ,,Добруджа” с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, помощник-ръководител Даниела Петрова, ръководител на оркестъра Николай Иванов.
Община Добрич отправя покана към гражданите на 24 и 25 май от 18.30 ч. на Мемориалния комплекс „Хан Аспарух“, за да поздравят заедно абитуриентите от Випуск 2024. Такова стилно тържество се проведе и на 23 май
Широко отворени са вратите по време на празника на Художествена галерия гр. Добрич и обектите на Регионален исторически музей гр. Добрич, а именно: Музей в Градски парк ,,Св. Георги”, Етнографска къща, Дом-паметник ,,Йордан Йовков”, експозиция ,,Археология на Добруджа”.
Своята почит и благодарност към Светите братя Кирил и Методий всеки може да изрази с цветя пред паметника им.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 16 юни
Времето на 16 юни
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)Яндекс.Метрика