Начало >Добруджа >Общество

Приеха финансовите резултатите на общинските дружества за първото тримесечие на 2024 г.

Най-сериозни дебати отново имаше за резултатите на „Градски транспорт – Добрич“
11.06.2024 г. 14:10:04 ч.
/
Приеха финансовите резултатите на общинските дружества за първото тримесечие на 2024 г.
Част от докладните записки на днешното заседание на общинския съвет, бяха свързани с писмените отчети на общинските дружества за първите три месеца на годината. Всичките бяха приети от съветниците, като най-сериозни дебати отново имаше за резултатите на „Градски транспорт – Добрич“. Финансовият резултат на дружеството за тримесечието е загуба в размер на 850 хиляди лева.
Част от съветниците поставиха редица въпроси към временния управител на дружеството Катя Петкова и към вносителя на докладната – заместник-кмета Павел Павлов.
 
Има недостиг и той трябва да бъде запълнен по един или друг начин. Загубите се дължат на по малкото средства, които получаваме от държавния бюджет. Има и причини, свързани с несъвършената транспортна схема, заяви заместник-кметът Павел Павлов. Той призна, че вероятно има необходимост от преразглеждане на транспортна схема. Реорганизация на дейността може да бъде обсъдена след назначаването на новия управител, смята заместник-кметът. Той съобщи, че на база на данните, предоставени от временния управител Катя Петкова, е изготвен доклад до кмета, в който са предложили конкретни стъпки. Павлов обаче отново настоя дебатът да бъде оставен за постоянните комисии, защото не това е предмет на докладната записка.
 
Общественият  превоз на пътници не традиционен бизнес. Когато вършиш една почти безплатна услуга, няма как да очакваш печалби и приходи, заяви Катя Петкова.
Превръщането  на една социална безплатна услуга в политическа, създава проблема, пред който е изправено днес дружеството. Вие показахте, че не ми вярвате. Когато аз говоря, искате да чуете само това, което ви е политически удобно, заяви Петкова. Тя отправи апел към съветниците във връзка с новия управител, чийто избор предстои на сесията днес.   
„Поне на него вярвайте, защото явно на мен не“, каза Петкова.

Преди това бе гласуван отчета на дружеството за миналата година, като общинските съветници отказаха да освободят управителя Катя Петкова от отговорност за дейността на дружеството през 2023 година. 

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 16 юни
Времето на 16 юни
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
Над 7700 лева събраха на благотворителното надсвирване за кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
ЦИК обяви официално имената на новите депутати
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)
Румънеца и Енчев в хита на лятото и тандем с украинска звезда (ВИДЕО)Яндекс.Метрика