Начало >Добруджа >Общество

Приоритет 3 – Образован регион, бе темата на Информационно събитие в Областна администрация Добрич

16.04.2024 г. 15:59:14 ч.
/
Приоритет 3 – Образован регион, бе темата на Информационно събитие в Областна администрация Добрич
Двустранна Търговска камара България Румъния (ДТКБР) съвместно с Областна администрация Добрич проведе Информационно събитие днес в зала „Европа“ на Областна администрация Добрич, на което бяха поканени и присъстваха представители на общините от областта, неправителствени организации, Областен информационен център. Събитието, което бе с начален час 10.00 часа, бе по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег VI-А Румъния-България - Ръководството за подготовка на проекти по Приоритет 3 – Образован регион, специфична цел 4.2 – Подобряване на равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в образованието, обучението, и учене през целия живот чрез разработване на достъпна инфраструктура, включително чрез насърчаване на устойчивостта за дистанционно и онлайн образование и обучение.
В рамките на събитието се разгледаха следните аспекти - допустими кандидати; бюджет на поканата; разпределение на проектен бюджет; авансови плащания; междинни и финално плащане; начин на подаване https://jems-robg.mdlpa.ro; индикативен тип действия; дефиниции за проекти; индикатори на ниво Програма; допустимост на разходите; разходи по подготовка и отчитане; очакван прием.
ДТКБР има за цел да подпомага и насърчава румънско-българските контакти и проекти, както и да създава партньорства между тях. Дейността й е свързана основно с това да бъде платформа, която предоставя актуална информация относно възможностите между двете страни. ДТКБР предоставя необходимата подкрепа на съществуващи организации и институции в двете страни чрез собствените си офиси в София, Букурещ и Силистра. Дейността на Камарата насърчава и популяризира сътрудничеството между България и Румъния и подпомага изпълнението на различни трансгранични проекти.
Нашият основен фокус е да подпомогнем институциите с оглед развиване на трансграничният регион между България и Румъния, заявяват от ДТКБР.
В прикачен файл е презентацията от събитието.
Източник:Областна администрация

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика