Начало >Добруджа >Регионални

Проектът „Интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени“ ще бъде представен днес в Община Добричка

24.11.2022 г. 09:13:48 ч.
/
Проектът „Интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени“ ще бъде представен  днес в  Община Добричка
Пресконференция за изпълнението на дейностите по проекта „Интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени“ ще започне в 11.00 часа днес в сградата на Община Добричка. Проектът се изпълнява с безвъзмездна финансова помощ по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021 (ФМ на ЕИП)“.
159 000 лева ще бъдат предоставени на Община Добричка за закупуване и монтиране на фотоволтаични централи за сградите на социалните заведения в село Опанец - Дома за пълнолетни лица с деменция и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция. Осигурени са средства и за обучение и квалифициране на експерти.
На 708 278,78 лева възлиза общата стойност на проекта „Интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени“.
Източник:Община Добричка

Коментирайте
Подобни новини
Община Тервел, дава висока оценка за  Медицинския център
Община Тервел, дава висока оценка за Медицинския център
Село Стефаново с нарушено водоподаване
Село Стефаново с нарушено водоподаване
Над 1,9 млн. лева за дейност „Чистота“ предвижда Община Добричка за 2023 г.
Над 1,9 млн. лева за дейност „Чистота“ предвижда Община Добричка за 2023 г.
Ремонтират над 150 км от пътната мрежа на област Добрич през 2023г.
Ремонтират над 150 км от пътната мрежа на област Добрич през 2023г.Яндекс.Метрика