Пуснаха колите по „Тракия“, но обстановката е динамична

25.10.2014 г. 13:56:00 ч.
/ ИА Добруджа
Пуснаха колите по „Тракия“, но обстановката е динамична
АМ "Тракия" вече е отворена за леки автомобили, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. Тя бе затворена към 10.00 ч. днес в двете посоки, за да бъде почистена и се образува огромно задръстване.
Според полицията движението трябва да се извършва с повишено внимание заради динамично променящата се обстановка.
На пътя Асеновград-Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно тежкотоварните камиони. Пътят Троян-Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, уточниха от полицията.
Заради снега е затруднено движението в планинската част на община "Родопи" - започнало е интензивно почистване на пътя за Ситово, Дедево, Скобелево, където снегът е около 20 сантиметра.
В община Лъки от снощи има обилен валеж от сняг, по високите части на общината и в с. Манастир снежната покривка е стигнала 60 см; започнало е почистването на пътищата, каза председателят на общинския съвет в Лъки Петър Велков.
За повишено ниво на водата в реките и наводнения в селата Боянци, Козаново и Леново съобщи кметът на община Асеновград Емил Караиванов. В почти всички останали общини има повишаване на речните нива, но на този етап няма опасност от наводнения.
Без електричество са населени места в община Лъки и селата в община "Родопи" в Родопите. От пресцентъра на ЕВН съобщиха, че малко по-късно ще имат по-точна информация къде и защо е прекъснато електрозахранването.
Усложнена остава пътната обстановка в Родопската част на Пазарджишка област, съобщи говорителят на ОД на МВР - Пазарджик, Мирослав Стоянов.
Временно е затворена отсечката Белово-Юндола заради почистване на пътната настилка от сняг и паднали клони. Поставени са полицейски постове, които да отклоняват движението по обходен маршрут.
Има сигнали за паднали камъни по пътя Варвара-Велинград в района на Варварските минерални бани. Екипи почистват трасето. Под постоянно наблюдение е пътят Батак-Доспат, където има силен снеговалеж.
Говорителят на полицията уточни, че с изключение на трите участъка, пътищата в област Пазарджик са проходими при зимни условия.
Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги през прохода "Шипка", съобщиха от АПИ. Временно се ограничава движението на товарни автомобили над 10 т по пътя Омуртаг-Котел, област Търговище, заради отстраняване на аварирал ТИР.
Временно е ограничено и движението през прохода "Превала" за отстраняване на паднали дървета. Възстановено е движението на товарни автомобили по пътя Долно Камарци-Саранци, информират още от АПИ.

Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
При обработени 100% от протоколите: Седем формации в следващото НС
При обработени 100% от протоколите: Седем формации в следващото НС
Близо 900 хиляди пенсионери получават реално увеличение на пенсиите си след преизчисление
Близо 900 хиляди пенсионери получават реално увеличение на пенсиите си след преизчисление
ЦИК: Най-ниската активност от 32 години насам
ЦИК: Най-ниската активност от 32 години насам
МВР: 135 сигнала за нарушения са получени в изборния ден
МВР: 135 сигнала за нарушения са получени в изборния денЯндекс.Метрика