Начало >Добруджа >Общество

Първа среща проведоха партньорите по проект „SUCCESS“ в ТПП-Добрич

20.07.2022 г. 11:23:38 ч.
/
Първа среща проведоха партньорите по проект „SUCCESS“ в ТПП-Добрич
Първа среща на живо проведоха партньорите по проект „SUCCESS“, финансиран от инициативата EU4Business на Европейския съюз и управлявана от EUROCHAMBRES. 
В Търговско-промишлена палата – Добрич се събраха екипите от българска и молдовска страна. Ръководители на проекта са главният секретар на ТПП-Добрич Герман Германов от страна на България и Артур Набуку от Молдова. 
Целта на проекта е да подкрепи български и молдовски МСП и бизнес организации, ангажирани в сектора на творческите индустрии и имащи потенциал за интернационализация при създаване на партньорства за разширяване на пазарите, повишаване конкурентоспособността и производителността, въвеждане на иновации, чрез обмяна на опит и добри практики и предоставяне на консултантски услуги.
С основните дейности, постигнатото до момента и очакваните резултати,  запозна участниците  Татяна Гичева. “Това е много кратък и много интензивен проект“, изтъкна Гичева. Той е бил стопиран от войната в Украйна и затова една част от него се реализира онлайн.
Основен бенефициент е креативната индустрия, по десет представители от двете страни. Застъпени са дейности на три малки и средни предприятия, седем фирми ръководени от жени, четири селскостопански субекта, две НПО също ръководени от жени. Рекламна кампания е имало за подбор на  участниците изтъкна Татяна Гичева.
По проекта е направен електронен наръчник на четири езика. Проектът приключва през месец август.
Конкретните очаквания са да бъдат сключени търговски договори, да се създадат две нови услуги от три организации.Да се сключи и един меморандум за сътрудничество и най-веча да бъде правилно отчетен проекта пред Европалати.

В рамките на деня ще се проведат срещи между участниците в бизнес мисията от Молдова и български МСП/бизнес организации. 
От 16:30 ч. ще бъде открито изложение на творческите индустрии от областите Кахул и Добрич на площадчето между Аптека 1 и бистро „Калисто“. 
На 21 и 22 юли групата от Молдова ще посети фирми и организации от област Добрич, работещи в сектора.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Пътуваща изложба заостря вниманието върху замърсяването с цигарени фасове (ВИДЕО)
Пътуваща изложба заостря вниманието върху замърсяването с цигарени фасове (ВИДЕО)
Министър Димитров: Преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него
Министър Димитров: Преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него
Meлиса Раифова: Музиката е моето бягство от негативните емоции на реалността (ВИДЕО)
Meлиса Раифова: Музиката е моето бягство от негативните емоции на реалността (ВИДЕО)Яндекс.Метрика