Начало >Добруджа >Култура

Първото издание на Junior Fest Dobrich ще се проведе на 24 и 25 септември (АУДИО)

19.09.2022 г. 17:01:39 ч.
/
Първото издание на Junior Fest Dobrich ще се проведе на 24 и 25 септември (АУДИО)
Първото издание на фестивала Junior Fest Dobrich ще се проведе на 24 и 25 септември. Организатори са „Junior Tours“ и Община град Добрич. И двата дни програмата на скейт парка в градския парк ще започне в 11.00 часа и ще предложи на децата и техните родители много игри и забавления – куклен театър, състезания и турнири, Вечер на талантите и др. На събитието ще бъдат поставени и дарителски кутии в подкрепа на лечението на Емо Ангелов.
 
„По повод празника на нашия град искаме да подарим на всички присъстващи един незабравим уикенд, изпълнен с много усмивки, положителни емоции и благотворителни акции с добра кауза. Каравана „Чудовището“ ще пази парка от замърсяване, като ще дава безплатна гофрета или корндог за всеки пълен чувал с боклук. На 24 септември вечерта ще се проведе „Вечер на таланта“ - част от „Шоуто на Слави Джуниър“, където всяко дете или младеж, който иска да му се даде сцена на неговия талант, ще получи такава. Очакват ви много забавления с помощта на професионални и млади аниматори; ще научите игри, които ще  може да ги играете с вашето семейство или приятели; ще се върнете във вашето детство с игри като „Народна Топка“ или „Кралю Порталю“, ще дадете сцена и подкрепа на някоя бъдеща звезда и ще станете част от благотворителни каузи“, заяви инициаторът на събитието Слави Михов за медийна група „Добруджа“.
 
Той е на 28 години, завършил е Езиковата гимназия в Добрич и Софийския университет със специалност „Управление и развитие на туристически дестинации“.
 
По негова идея предстои и да бъде създаден Младежки консултативен съвет към кмета на Община Добрич Йордан Йорданов.
 
„Опитът ми в различните младежки организации в нашия град ми показа, че трудно те намират обща дума и среда, тъй като те нямат идентични насоки и получават най-различни примери, тоест те се нуждаят от синтезиране на информацията и обединяване на силите, ако наистина са доброволчески младежки организации. Получих подкрепа от кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов и неговия екип - те се припознаха в моята кауза и решиха да предоставят възможност на всички активни младежи и хора, мислещи за нашия град, имащи нужното образование и опит, независимо в каква неправителствена доброволческа организация участват, да станат част от вземането на решения на този град и да допринесат за по-качествения живот тук. Младежкият консултативен съвет ще има за цел да бъде медиатор между всички активни младежи в нашия град и да даде подкрепа и съдействие, както и възможност за използването на финансови инструменти, предоставени публично за младежки дейности от ЕС. Ще се опитаме да бъдем мост между идеите на младежите и тяхното осъществяване чрез инструменти, предоставени с подкрепата от общината“, обясни Слави Михов.
 
Желаещите да участват в Младежкия консултативен съвет към Община Добрич трябва са до 35-годишна възраст, ученици или младежи с висше образование, да не са политически обвързани, да са прекарали поне 6 месеца от последните 18 тук, да милеят за нашия град, да имат идеи за решаването на местните проблеми. Те могат да изразят желанието си да се включат в Младежкия консултативен съвет, като изпратят кратка автобиография и мотивационно писмо на имейл: counsilnamladejta@gmail.com
 
Програма на Junior Fest Dobrich:
 
24 септември
11.00 ч. Куклен спектакъл „Бременските музиканти“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“
12.00 ч. Бадминтон турнир, Футбол на малки вратички, Турнир по скачане на въже и др.
14.00 ч. Рисуване на лица
15.00 ч. Семейни състезателни игри (молки, шулбак, куб)
17.00 ч. „Детство мое“ – игри от детството на нашите родители, в които могат да се включат и те (Народна Топка, Кралю Порталю, Криеница, Дама и др.)
18.00 ч. Откриване на вечерната програма
18.15 ч. Детска дискотека
18.45 ч. Вечер на талантите, където малките граждани на Добрич ще могат да покажат своя талант заедно с известни и талантливи гости

25 септември
11.00 ч. „Като животните“ – йога за деца
12.00 ч. „Бързи, смели, сръчни“ – състезателни игри за деца
13.00 ч. Настолни игри за малки и големи
13.00 ч. „Добрич – моят роден град“ – конкурс за рисунка за деца
14.00 ч. Сапунена работилница/Творческа работилница за деца
15.00 ч. „Малките граждани на Добрич“ – тематични занимания, свързани с празника на града
15.30 ч. Килър Дартс
16.30 ч. Креативно ателие (изработка на бижута от мъниста)
17.30 ч. Зумба клас за малки и големи
18.00 ч. Събиране и тръгване към центъра
 
Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
Сестрите Мария и Слава Славови - с концерт в Добрич на 11 април
Сестрите Мария и Слава Славови - с концерт в Добрич на 11 април
Ценни вещи на Адриана Будевска пристигнаха в Добрич благодарение на кораба на антарктиците (ВИДЕО)
Ценни вещи на Адриана Будевска пристигнаха в Добрич благодарение на кораба на антарктиците (ВИДЕО)
Къщата музей „Адриана Будевска“ в Добрич - единствената на актриса в България (ВИДЕО)
Къщата музей „Адриана Будевска“ в Добрич - единствената на актриса в България (ВИДЕО)
Театър „Дея“ се готви за най-мащабния си мюзикъл досега
Театър „Дея“ се готви за най-мащабния си мюзикъл досега



Яндекс.Метрика