Начало >Добруджа >Общество

Пътуваща изложба заостря вниманието върху замърсяването с цигарени фасове (ВИДЕО)

27.09.2022 г. 15:32:02 ч.
/
Пътуваща изложба заостря вниманието върху замърсяването с цигарени фасове (ВИДЕО)
Пътуваща изложба от информационната кампания „Промени Картинката“ представиха днес в Добрич от компания “Филипс Морис” - България. Целта на проекта е да се повиши вниманието на обществеността към замърсяването с цигарени фасове. Кампанията е стартирала през миналата година, а Добрич е вторият град, където е експонирана изложбата, обясни за медийна група „Добруджа“ Диляна Якова – мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във „Филип Морис“ - България.

Изложбата е разположена пред концертна зала „Добрич“ /органова зала/, която в момента е в ремонт, и ще остане тук до края на месеца. Следващата дестинация е Стара Загора.

В информационната кампания се включват арх. Явор Панев и юристът Цвети Йотова -представители на фондация „Оптимистас“, която е ангажирана с организацията на конкурса за центъра на Добрич.

„Променяме Добрич, от нас зависи да имаме чиста и приветлива околна среда, да променим средата и себе си“,  посочи арх. Явор Панев.
Специален проект на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ подпомага кампанията със седем 30-секундни филма на студентите от втори курс.

 #ПромениКартинката е много интересна и важна за компания “Филип Морис”, стараем се да предизвикаме отговорност към околната среда, сподели Иван Кондов – търговски оператор на компанията за Добрич и региона.

Повече за фактите около глобалния проблем с неправилно изхвърлените цигарени фасове на promenikartinkata.bg
 
Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Захлаждане от понеделник
Захлаждане от понеделник
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"Яндекс.Метрика