Начало >Добруджа >Регионални

Ясни са фирмите, които ще санират „Прогрес“ и „Иглика“ в Тервел

17.05.2016 г. 09:25:22 ч.
/
Ясни са фирмите, които ще санират „Прогрес“ и „Иглика“ в Тервел
Приключи процедурата за избор на строителните фирми, които трябва да изпълнят строителните работи по санирането на две панелни жилищни сгради в Тервел. Офертите бяха отворени на 22 април, а решението за класиране бе издадено 22 дни по-късно.В процедурата участваха общо 11 дружества, информират от община Тервел. По-големият от двата жилищни блока – Блок „Иглика“, ще бъде саниран от Консорциум „Добруджа Билдинг – Линк“. В него участват две дружества –„Добруджа Билдинг“ ЕООД и „Линк-Русе“ ЕООД.Първото от двете дружества ще изпълнява всички строителни работи, а второто – ще изпълни проектирането и авторския надзор. Цената,която ще бъде платена за строителните работи е 638 400 лв. без ДДС.Фирмата ще има право да получи и 63 840,00 лв. без ДДС и за непредвидени работи, в случай че се установи необходимост от извършване на такива в хода на строителството.За проектиране и авторски надзор ще се заплатят общо 40 041,00 лв.Средната цена за строителство за 1 кв.м. площ в санирания блок „Иглика“ е  112 лв. без ДДС и без непредвидени разходи. В този блок жилища имат 69 собственици.Инвестицията средно за 1 жилище е 9 252,17 лв. без ДДС – отново без непредвидени разходи.
                По-малкият от двата блока, блок „Прогрес“ ще бъде саниран от друг консорциум - "Инженеринг Изгрев" 11, съставен от дружествата "Калея Трейд" ЕООД гр.Варна и "Бул Строй Консулт-Варна" ЕООД. „Калея Трейд“ ЕООД е фирмата, която ще изпълнява строителството, а „Бул Строй Консулт – Варна“ ЕООД ще изработи проекта и ще изпълни авторският надзор.Офертата на консорциума е за строителство на стойност 386 365,40 лв. без ДДС. За непредвидени разходи върху СМР са оферирани 38 636,54 лв.Тази сума фирмата ще получи, в случай че възникне необходимост от изпълнение на непредвидени от проектантите работи.За проектиране и авторски надзор ще се изплатят общо 24 734,90 лв.Средната цена за строителство за 1 кв.м. площ в санирания блок „Прогрес“ е 123,40 лв. без ДДС и без непредвидени разходи. В тази сграда жилища имат 42-ма собственици, живеещи в три входа.Инвестицията средно за 1 жилище е 9 199,18 лв.без ДДС и без непредвидени разходи.
В процес на оценка за офертите, които общо 10 дружества подадоха за санирането на други две панелни сгради – блоковете „Детелина“ и „Хан Тервел“.За тези два блока отварянето на офертите бе на 9-ти май.Очаква се оценката да приключи в края на месец май.
Също на етап оценка са и офертите на дружествата, които ще изпълняват строителен надзор и инвеститорски контрол при строителството. След подписването на договорите, за всяка от сградите общината ще организира среща между собствениците и изпълнителите на строителството и надзорните дейности.Ще бъдат изяснени отговорностите на изпълнителите и на общината , както и правата и задълженията на собствениците в процеса от започване на проектирането до приключване на строителните работи.
Източник:Община Тервел

Коментирайте
Подобни новини
Президентът Радев ще открие Годишната среща на местните власти в Албена
Президентът Радев ще открие Годишната среща на местните власти в Албена
Александър Сано ще гостува в Шабла за среща на тема "Заедно срещу агресията“
Александър Сано ще гостува в Шабла за среща на тема "Заедно срещу агресията“
На финалната права е прибирането на слънчогледа в област Добрич
На финалната права е прибирането на слънчогледа в област Добрич
Среща с внучката на полковник Иванов, чието име носи добричкото село (АУДИО)
Среща с внучката на полковник Иванов, чието име носи добричкото село (АУДИО)



Яндекс.Метрика