Начало >Добруджа >Криминални

Разкриха две наркооранжерии на територията на област Добрич

Обособените за отглеждане на канабис помещения са в Тервел и Владимирово
03.06.2024 г. 11:19:38 ч.
/
Разкриха две наркооранжерии на територията на област Добрич
Две наркооранжерии на територията на област Добрич, са разкрити при спецоперация през уикенда, реализирана по разпореждане на главния секретар на МВР, съобщават от ОД МВР.

Действията са осъществени от криминалисти и разследващи полицаи на ОДМВР-Добрич, колегите им от  Второ РУ-Добрич, РУ-Тервел, Трето РУ към ОДМВР- Варна, служители на ГДБОП, РДПБЗН- Добрич и експерти от Научно - техническа лаборатория.

В хода на операцията е проверен бивш животновъден комплекс в района на град Тервел, където в халета са установени две помещения, обособени за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 102 саксии с растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, както и високотехнологичното оборудване за развитието на наркокултурата.  Открито е и помещение, пригодено за сушилня, откъдето са иззети 2 кг суха тревна маса канабис.

В рамките на процесуалните действия, в частен имот в с. Владимирово, униформените попаднали на оборудване за изграждане на наркооранжерия - въздухопроводи, вентилационни кутии с ел. мотори, филтри, лампи и други уреди.
Други 119 саксии, в които се отглеждало идентично растение - в напреднал стадий на развитие, са установени при претърсване на  гориста местност в землището на с. Бенковски. Поливането им се е извършвало посредством изградени системи за напояване, от мястото са иззети и торови смеси.

Задържани са трима мъже – на 46, 33 и 68 години. С постановление на прокуратурата те са привлечени в качеството на обвиняеми, на 68-годишният е наложена мярка „подписка“, а за останалите двама - предстои внасяне на искане за  налагане на мярка за неотклонение „задържане по стража“.

Работата по документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на прокуратурата.



Коментирайте
Подобни новини
Задържаха мъж за кражба от кутия за дарения в Генерал Тошево
Задържаха мъж за кражба от кутия за дарения в Генерал Тошево
Пиян водач се блъсна в патрулка в Добрич и направи опит да избяга
Пиян водач се блъсна в патрулка в Добрич и направи опит да избяга
Прокуратурата  предаде на съд  двама мъже, обвинени за грабеж от игрална зала в град Генерал Тошево
Прокуратурата предаде на съд двама мъже, обвинени за грабеж от игрална зала в град Генерал Тошево
Полицаи задържаха в Одринци неправоспособен водач
Полицаи задържаха в Одринци неправоспособен водач



Яндекс.Метрика