Начало >Добруджа >Регионални

Ремонтират над 150 км от пътната мрежа на област Добрич през 2023г.

25.11.2022 г. 13:35:00 ч.
/
Ремонтират над 150 км от пътната мрежа на област Добрич през 2023г.
Над 150 км от пътната мрежа на област Добрич ще бъдат ремонтирани през следващата година. Това става ясно от отговор на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков на въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. През тази година Агенция „Пътна инфраструктура“ е изготвила проекти за обновяване на 62 км от три пътни отсечки – 20 км от Добрич до с. Стефаново и участъка от с. Одърци до с. Оброчище, 26 км от Фар Шабла до с. Българево, както и 16 км от с. Лясково до Добрич. Предстои Областното пътно управление да разгледа проект за текущ ремонт на 57 км от републиканския път Владимирово – Добрич - Балчик. Отделно са изготвени и технически задания за рехабилитация на 30 км от третокласните републикански пътища Генерал Тошево – с. Изворово и Кардам – с. Дуранкулак.
В отговора до Деница Сачева се посочва, че изработването на проект е първата стъпка за предприемане на ремонтни дейности. В последствие се определят конкретните стойности и срокове и се обявява тръжна процедура за избор на фирма-изпълнител. В края на септември е пусната такава обществена поръчка за рехабилитацията на 9,3 км от пътя с. Одринци – с. Ведрина до границата с област Варна. Очаква се ремонтът да стартира скоро.
Министър Шишков допълва, че инвестиционната програма на АПИ за 2023 г. предстои да бъде изготвена. До 15 октомври 2022 г. гражданите имаха възможност да дават предложения за пътни отсечки от цялата страна, които се нуждаят от обновяване. Получени са 654, от които 493 за участъци от републиканската пътна мрежа и 174 - от общинската. Те ще бъдат оценени спрямо състоянието на настилката, аварийността, интензивността на движението и регионалното им значение. 
Източник:Пресцентър ГЕРБ-Добрич

Коментирайте
Подобни новини
Живко Желев:Местен да води листата на БСП за област Добрич (АУДИО)
Живко Желев:Местен да води листата на БСП за област Добрич (АУДИО)
В Тервел отварят киносалон по европроект
В Тервел отварят киносалон по европроект
Изложбата "От киноцентъра до музейната витрина" ще гостува в Тервел
Изложбата "От киноцентъра до музейната витрина" ще гостува в Тервел
Родственик на Васил Левски ще се срещне с ученици и читалищни секретари в село Божурово
Родственик на Васил Левски ще се срещне с ученици и читалищни секретари в село БожуровоЯндекс.Метрика