Начало >Добруджа >Общество

Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в Регионална библиотека ”Дора Габе”

17.04.2024 г. 16:55:30 ч.
/
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в  Регионална библиотека ”Дора Габе”
Регионална библиотека ”Дора Габе” е домакин на изложба на детски рисунки от oбластния етап на Международния конкурс за детска рисунка ,,С очите си видях бедата”, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич и Регионално управление на образованието – Добрич.
 
Изложбата бе открита днес от Стоян Георгиев, началник сектор Превантивна и контролна дейност при РДПБЗН - Добрич, който благодари на талантливите децата за участието в конкурса. На събитието присъстваха: Йорданка Костадинова - Областен управител на Област Добрич, Дарин Димитров - Директор Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич, Любомир Тодоров от Регионално управление на образованието – Добрич, представители на общински администрации в областта, участници и техни родители, граждани. Областият управител връчи грамоти и подаръци на отличените млади художници.
 
Международният конкурс „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.
 
Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия, както и дейностите на единната спасителна система.
 
През 2024 г. в конкурса участват 120 рисунки на деца от различни учебни заведения в  област Добрич. Съгласно регламента, класиралите се рисунки на призовите места в областния етап ще бъдат изпратени за участие в националният етап на конкурса ,,С очите си видях бедата”, който ще се проведе през месец юни.
 
Изложбата се намира в централното фоайе на библиотеката и може да бъде разгледана до 17 май.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 28 юли
Времето на 28 юли
Православната църква чества днес свети Пантелеймон
Православната църква чества днес свети Пантелеймон
Разнообразие и активен социален живот осигурява Домът за стари хора в Добрич (ВИДЕО)
Разнообразие и активен социален живот осигурява Домът за стари хора в Добрич (ВИДЕО)
Добричката група "Цар Плъх" участва в първата вечер на фестивала Hills Of Rock
Добричката група "Цар Плъх" участва в първата вечер на фестивала Hills Of Rock



Яндекс.Метрика