Руски партизани убили Дугина като наказание за Путин

22.08.2022 г. 09:31:45 ч.
/
Руски партизани убили Дугина като наказание за Путин
Руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Дария Дугина, дъщерята на сътрудника на руския президент Владимир Путин - Александър Дугин. Това съобщи бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов в "Телеграм".

Той е прочел изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

В него се казва, че това не е първата, нито ще бъде последната подобна акция на организацията. 

"Нашата цел е да спрем унищожаването на Русия и нейните съседи, да спрем дейността на шепа кремълски бизнесмени, които изсмукаха богатството на нашия народ и днес извършват престъпления в и извън страната. Ние обявяваме служители на правителството на Руската федерация и регионалните администрации за съучастници на узурпатора - тези, които не се откажат от своите правомощия, ще бъдат унищожени от нас.", се казва в документа. 
Партизаните призовават също така всички противници на Путин да се присъединят към тях. 
Така Русия отново ще бъде свободна, пишат те. 
Припомняме, че Украйна вече отрече да има пръст в убийството на Дугина. Това заяви вчера съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Дугина беше убита вечерта на 20 август, след като шофираният от нея автомобил беше взривен. Взривното устройство е било поставено под колата от страната на водача.
От руската прокуратура обявиха, че става въпрос за предварително планирано и поръчково убийство.

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин написа в "Телеграм", че терористите на украинския режим, опитвайки се да елиминират Александър Дугин, са взривили дъщеря му.
По-рано днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако бъде потвърдена версията, че Дугина е била убита от украинци, става въпрос за провеждана от Киев политика на държавен тероризъм.

Дугин е смятан за автор на инициативата "Руски мир", която залегна в милитаристичната и експазионистична външна политика на Кремъл.

Въпреки че не заема официален пост в правителството, бащата на Дария Дугина е близък съюзник на руския президент и дори е наричан "Распутин на Путин".

Дъщерята на философа, Дария Дугина, е известна журналистка и коментаторка, която подкрепя руската инвазия.
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Турция ликвидирала терористи в Северен Ирак и Сирия
Турция ликвидирала терористи в Северен Ирак и Сирия
22 загинали при тропическата буря
22 загинали при тропическата буря ''Трами'' във Филипините
Напрежение заради мигрантите на о-в Родос
Напрежение заради мигрантите на о-в Родос
Първият български F-16 Block 70 беше тестван в полет
Първият български F-16 Block 70 беше тестван в полет



Яндекс.Метрика