С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)

17.04.2024 г. 13:55:44 ч.
/
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
Продължават подобренията в залата на клуб „Светкавица – 23” в Добрич. От тази седмица тя вече разполага с последно поколение робот за тенис на маса от най-висок клас. Той може да изпрати топката по зададена траектория, с определена сила и фалц. Тази специализирана машина може да изстреля до 120 топки в минута. Всички упражнения се задават и се контролират на таблет.

Това ще подобри тренировките на децата и на любителите, обясни за медийна група „Добруджа” Георги Йорданов – председател и треньор на спортен клуб по тенис на маса „Светкавица – 23“. Най-добрите в света тренират с подобен вид робот, отбеляза той. Ние сме една от малкото зали в България с такъв робот, защото държим да дадем най-добрите условия на децата в Добрич да се развиват в тениса на маса, заяви Георги Йорданов.

Друга нова придобивка в залата на СКТМ „Светкавица – 23”, която се намира в двора на ПМГ „Иван Вазов”, са още две професионални германски маси.

Така единственото, което остава, за да бъде спортното съоръжение на най-високо световно ниво, е нова специализирана подова настилка. Тя обаче е много скъпа и за целта клубът ще очаква подкрепата на спонсори.

В клуб „Светкавица – 23”, който бе създаден през миналата година, вече тренират над 30 деца.

За това кратко време постигнахме много – децата спечелиха над 10 медала на турнири, а Калоян Иванов влезе в ТОП 16 на България при момчетата до 13 години, заяви Георги Йорданов.

Мъжкият отбор също се представи много силно при дебюта си и завърши на второ място във В групата на Североизточна България. Поради големия брой желаещи да участват, от следващия сезон клубът ще има три формации в мъжкото отборно първенство.

В залата на „Светкавица – 23” всеки месец се провеждат два турнира – един за деца и един за любители. Тази неделя ще бъде турнирът за деца, като в него ще участват трениращи тенис на маса момчета и момичета от Добрич, Варна и Девня, а на 28 април ще бъде турнирът за любители, в който ще се включат състезатели от Добрич, Варна, Балчик и Силистра.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Блестяща Стилияна Николова с европейска титла в многобоя
Блестяща Стилияна Николова с европейска титла в многобоя
ЛЕКА АТЛЕТИКА: Трето място за Никол Цветкова на турнир във Варна
ЛЕКА АТЛЕТИКА: Трето място за Никол Цветкова на турнир във Варна
ВОЛЕЙБОЛ: Момчетата до 18 г. на Добруджа 07 са осми в България
ВОЛЕЙБОЛ: Момчетата до 18 г. на Добруджа 07 са осми в България
ФУТБОЛ: Пътищата на Добруджа и Тодор Киселичков се разделят
ФУТБОЛ: Пътищата на Добруджа и Тодор Киселичков се разделятЯндекс.Метрика