Начало >Добруджа >Общество

С обща снимка и плакети за спомен приключи последното работно заседание на Общински съвет Добрич (ВИДЕО)

16.09.2015 г. 16:55:34 ч.
/
С обща снимка и плакети за спомен приключи последното работно заседание на Общински съвет Добрич (ВИДЕО)
С обща снимка пред общината, плакети за спомен и благодарствено слово завърши последната работна сесия № 48 поред на Общински съвет Добрич. Тя бе председателствана от Даниела Димитрова, заради отсъствието на Ангел Табаков. Две допълнителни точки бяха прибавени към дневния ред. Едната е свързана с изменение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие за включване на два допълнителни проекта – Обновяване, енергийна ефективност и ВЕИ в сграден фонд на МВР и  ремонтни дейности на сградата на ДТ „Йордан Йовков”, а втората докладна е свързана с повишаване на енергийната ефективност на сградата на Народно читалище „Йордан Йовков”.
Сесията започна с информация за изпълнение на бюджета на общината за полугодието, Добро изпълнение на данъчните приходи бе отчетено в рамките на между 50 и 60 %, под 50 % изпълнение на разходната част на бюджета, като зам.кметът по финансовите въпроси Иван Колев заяви, че няма основание за притеснение относно бюджетните средства. Интересна точка бе съгласието за даване на сертификат за инвестиция клас В на България Тианшинонг Фийд Ко – китайски инвеститори, представени от кмета, които имат намерение да изградят фуражен завод върху площ от 26 дка земя, която вече е закупена. Инвестицията е на стойност 5 млн. лв., като ще бъдат разкрити 50 работни места. Заводът трябва да бъде изграден и пуснат в експлоатация за срок от 1 година, като сега проектът е на етап проектиране и съгласуване с институциите.
На днешната сесия бяха определени минималните и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на общината. Дневната тарифа ще е между 0.75 и 1.20 лв., а нощната – между 0.85 и 1.30 лв., като тези цени са съгласувани с превозвачите. В СОУ „Дора Габе” бе утвърдена паралелка, профил „Изобразително изкуство, компютърна графика и дизайн” с по-малък брой ученици от допустимия, като аргументацията е, че паралелката единствена в областта, а училището има наличната база и подготвени преподаватели.
 
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Прогноза за времето в понеделник
Прогноза за времето в понеделник
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"
Вестник ГЛАС: 30 години "Алексия"



Яндекс.Метрика