Начало >Добруджа >Общество

Саша Василева: Да си учител днес изисква преди всичко отдаденост и любов

23.05.2022 г. 15:45:44 ч.
/
Саша Василева: Да си учител днес изисква преди всичко отдаденост и любов
„Да си учител днес изисква преди всичко отдаденост, любов към професията и към децата, както и любов към специалността си.“ Това каза за медийна група „Добруджа“ Саша Василева – преподавател по история и цивилизация в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Добрич, която е сред отличените с грамота „Неофит Рилски“ тази година от МОН. Това е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България.

„Тази грамота за мен е отговорност и признателност. Тя изисква още повече труд от моя страна, но е и признание и оценка за направеното от мен през годините.
В днешно време не е лесно да си учител. Човек трябва да се адаптира към промени от различно естество, включително и промените, които настъпват в учебните планове и програми. Различна е и социалната обстановка. Но се надявам, че се справяме с тези предизвикателства, защото сме истински отдадени на професията и работим с желание“, каза още Саша Василева. Тя добави, че децата са като лакмус и усещат, когато учителят дава всичко от себе си.  

Вече дълги години Саша Василева се е посветила на учителската професия, но поглеждайки назад отчита, че интересът й към педагогиката е свързан най-вече с нейните учители. „Това са преподавателите по история и география Милчо Теодосиев и Александър Белчев, които вече не са сред нас. Именно те ме вдъхновиха“, поясни тя и допълни, че е завършила средното си образование в училището, в което от години е преподавател – СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Почти целият ми професионален път, с изключение на първата ми година като учител, е свързан с това учебно заведение, каза Василева.

В навечерието на празничния 24 май отличеният с грамота „Неофит Рилски“ преподавател по история и цивилизация Саша Василева си пожелава всички ние бъдем достойни последователи на българските будители.

Коментирайте
Подобни новини
ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен
ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт  в Добрич
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт в Добрич
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Препоръки на МЗ във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 в страната
Препоръки на МЗ във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 в странатаЯндекс.Метрика