Начало >Добруджа >Общество

Седмицата ще започне с максимални температури 15-16 градуса, в събота - сняг

16.11.2014 г. 17:38:00 ч.
/ ИА Добруджа
Седмицата ще започне с максимални температури 15-16 градуса, в събота - сняг
В понеделник ще има значителна облачност на места с мъгли, а следобед главно над северните райони са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб вятър от югоизток, който привечер ще стане от юг. Минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, а максималните между 10 и 15 градуса, съобщават от варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.
Във вторник ще бъде облачно на места с мъгли. Следобед не е изключено главно над Лудогорието слабо да преръми. Вятър слаб от югоизток, над източните райони до умерен. Минимални температури 5/10 градуса, максимални 11/16.
През нощта срещу сряда ще е облачно и след полунощ със слаби превалявания над северните райони. Вятър слаб от южна четвърт. Минимални температури 7/12 градуса. През деня ще е облачно на много места с валежи от дъжд. Вятър постепенно ще стане от запад-северозапад слаб до умерен. Максимални температури 11/16 градуса.
През нощта срещу четвъртък ще е облачно с валежи от дъжд, на места интензивни. Вятър от северозападна четвърт умерен, а над Лудогорието до засилен. Минимални температури 6/11 градуса. През деня ще бъде облачно с валежи от дъжд. Късно следобед от запад валежите ще започнат да спират. Вятър умерен до засилен от север. Максимални температури 8/13 градуса.
В петък ще бъде облачно на места главно над северозападните райони с превалявания от дъжд. Вятър умерен до засилен от север. Преобладаващите температури ще са в интервала от 5 до 10 градуса.
През нощта срещу събота ще е облачно със слаби превалявания, които ще преминават в сняг. Минимални температури от минус 1 до 4 градуса. През деня ще е предимно облачно и не е изключено на отделни места слабо да превалява сняг или дъжд. Привечер от северозапад облачността ще намалява. Вятър умерен от север-северозапад, по крайбрежието до засилен. Максимални температури 0/5 градуса.
В неделя ще има променлива облачност по-значителна над южните райони. Вятър слаб от север-северозапад по крайбрежието до умерен. Температурите почти без промяна.


Коментирайте
Подобни новини
На 102 години почина Славка Попова
На 102 години почина Славка Попова
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в  Регионална библиотека ”Дора Габе”
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в Регионална библиотека ”Дора Габе”
Времето на 18 април
Времето на 18 април
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управител
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управителЯндекс.Метрика