Начало >Добруджа >Регионални

Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ ще гостува в Шабла на 26 юли

22.07.2013 г. 08:40:27 ч.
/
Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ ще гостува в  Шабла на 26 юли
На 26 юли от 10 ч. в Градския парк в Шабла ще гостува  най-големият пътуващ фестивал в България „Лятно театро“, спечелил приза за сценични изкуства с кауза на наградите „АртАкция“. Входът е напълно безплатен, а гостуването е по покана на община Шабла.
Забавленията ще започнат  в парка точно в 10 ч. с най-доброто от репертоара на „Малка театрална компания“ - компилация от най-веселите игри на открито „Лятна игротека“, кукленият спектакъл „От кулата“ и работилницата за кукли от дървени пръчици „Супергерои“. След кратка пауза празникът продължава в 17:30 ч. отново в Градския парк с ателието за рисуване върху лице „Шарени муцунки“ и невероятното шоу „Сапунени фантазии“ на властелините на сапунените балони от„Мале мале“. Програмата завършва с шоуто „На, фокус“ на участвалия в „България търси талант“Паскал Паскалев, който искрено развеселява всички и знае как да смайва.
През целия ден на разположение на зрителите е арт инсталацията с разширена реалност „Тайник на чудатостите“, в която чрез магията на най-новите технологии деца и родители откриват скритите тайни на виртуален скрин, пълен с вълшебства.
Това лято фестивалът е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели. 
„Лятно театро“ се организира от „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в театралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев. Основана през 2013-а, компанията работи в посока социално ангажирани представления. Неин фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията  създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност „Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019-а попада в селекцията на Пражкото квадринале - най-големия форум за постижения в сценографията.  
Тазгодишното турне обхваща 19 общини, а след Шабла „Лятно театро“ отива в Каварна (27 и 28 юли) и Белослав (29 юли). На 26 август фестивалът гостува в Девня за празника на града, а на 27 август е в Димитровград.     
Пълната програма е на страницата на „Лятно театро“във фейсбук: https://fb.me/e/33uNbX1ZV
Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, община Шабла и любимите на децата Кубети.
Източник:Община Шабла

Коментирайте
Подобни новини
Позиция на кмета на Община Добричка относно произвеждането на местен референдум на 27 октомври 2024
Позиция на кмета на Община Добричка относно произвеждането на местен референдум на 27 октомври 2024
Информационна кампания за полуляризиране на електронното здравно досие ще се проведе на 24 септември в Г. Тошево
Информационна кампания за полуляризиране на електронното здравно досие ще се проведе на 24 септември в Г. Тошево
Жителите на  с. Селце, община Каварна ще отбележат своя събор с турнир по конен спорт
Жителите на с. Селце, община Каварна ще отбележат своя събор с турнир по конен спорт
В ХГ „Христо Градечлиев“ в Каварна бе открита изложба на Христо Янев
В ХГ „Христо Градечлиев“ в Каварна бе открита изложба на Христо Янев



Яндекс.Метрика