Сергей Серафимов е новият председател на УС на ФК "Добруджа"

18.04.2023 г. 10:00:13 ч.
/
Сергей Серафимов е новият председател на УС на ФК "Добруджа"
Нов управителен съвет на ФК Добруджа бе избран на проведеното на 13 април Общо събрание. С абсолютно мнозинство присъстващите на събранието посочиха за председател новия генерален спонсор на клуба Сергей Серафимов.
Още един бизнесмен – Тодор Петков, роден в Добрич, но развиващ успешен бизнес във Варна, влезе в УС. В ръководния орган на Добруджа се завръщат юристът Михаел Игнатов и легендата на клуба Валентин Пейчев. Мястото си в Управителния съвет запазва Спиридон Спиридонов.
Досегашните членове на УС Ерхан Фикрет и Християн Христов са подали молби да излязат от ръководния орган на клуба. Бившият вече председател Йордан Йорданов отново бе предложен за член на УС от привържениците, но си направи отвод.
За заслугите си през годините Валентин Василев бе избран за почетен президент на Добруджа.
Първият и основен приоритет пред новото ръководство е запазването на мястото на Добруджа в професионалния футбол. Акцент в работата на УС ще бъде подобряването на работата в детско-юношеската школа и базата на клуба.
 
Сергей Серафимов даде първото си интервю като президент специално за медийна група „Добруджа“ веднага след победата срещу „Созопол“ на стадион „Дружба“. Домакините спечелиха с 2:0, въпреки че от средата на първото полувреме играха с човек по-малко.


- Тази победа изглежда като мечтан дебют за Вас като президент на клуба. Така ли я приемате?
Бих казал, че е повече от мечтан. Бяхме 70 минути с 10 човека, но успяхме да победим. Доказахме, че имаме воля, хъс и най-вече възможности. Показахме, че не само трябва да останем в групата, но и че можем да играем добър футбол.
- С какви амбиции заставате начело на клуба?
Амбициите за начало са оставане в Б група. Впоследствие през следващия сезон ще имаме по-големи цели. Това включва не само представянето на мъжкия отбор, но подобрения на стадиона, като ще започнем с хубав терен на ниво А група.
- С новия Управителен съвет финансово стабилен ли е клубът? Това беше най-големият проблем в „Добруджа“ в последните поне 15 години...
Клубът е не само стабилен, а престабилен. Може да попитате всеки от клуба и от Управителния съвет и те ще ви потвърдят, че каквото съм казал, съм го изпълнил. И занапред ще бъде така.
- Какво Ви мотивира да поемете „Добруджа“?
Мотивацията ми е, че аз преди всичко съм бизнесмен. Искам да докажа не само на себе си, а на доста хора, че от футбол може да се печели, а не само да се дава. Живот и здраве, ще разберете как.
- Успяхте ли на Общото събрание да убедите феновете във Вашите позитивни намерения за развитието на клуба?
Не съм длъжен да ги убеждавам, защото те сами виждат какво правя. Видяхте и на мача със „Созопол“, че всички на стадиона бяхме единни. Не е имало освирквания към новото ръководство. Мисля, че феновете сами са убедиха вече, без да е нужно аз да ги убеждавам, че това е правилният път. Аз съм дошъл в Добрич да помагам с каквото мога. Пак повтарям, че от финансова гледна точка няма да има проблеми. Другото ще го покажем на терена, както го показахме срещу „Созопол“.
- Как виждате развитието на школата, за да стане тя люпилня на кадри за мъжкия отбор?
Това е болна тема на цял Добрич. Надявам се в близко бъдеще да направим една много добра организация. Знаете, че ще има и нови терени, на които децата да могат да тренират. Добри терени, добри треньори, добре подготвени деца и щастливи родители в Добрич – за това ще работим. Трябва да покажем, че „Добруджа“ е клуб не само за мъжки футбол, но и за деца.
- Можете ли да потвърдите сега пред нас, че Вашите цели и амбиции с „Добруджа“ са дългосрочни? Ако се стигне до изпадане, гарантирате ли, че ще останете да издържате клуба и през следващия сезон?
Не знам какво значи изпадане. Според Вас, с този отбор можем ли да изпаднем?! Победихме с 10 човека! Може би трябва следващия мач да излезем с 9, за да видим дали може да паднем? Разбира се, че гарантирам, че ще останем! Аз не съм дошъл тук за 2-3 месеца, а за години. Детско-юношеската школа не се развива за два месеца, а за 6-7 години.

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика