Шахматист от Добрич с победа на квалификации за европейските първенства за деца и младежи

Състезателят на ШК „Енергия“ Радослав Генов стана победител при юношите до 18-годишна възраст на квалификациите в Кранево
20.06.2024 г. 12:50:39 ч.
/
 Шахматист от Добрич с победа на квалификации за европейските първенства за деца и младежи
Състезателят на ШК „Енергия“ Добрич Радослав Генов стана победител при юношите до 18-годишна възраст в квалификациите за предстоящите в края на август Европейски първенства по стандартен шах за деца и младежи. Квалификациите се проведоха в края на миналата седмица в Кранево, като домакин на проявата бе добричкия клуб „Енергия“ с председател Тодор Тодоров.  При 18-годишните момчета категоричен победител стана Радослав Генов от Добрич, а при момичетата - Петя Караиванова (София), при 16 г. Ивайло Вичев (Стара Загора) и Нора Рашева (Плевен), при 14 г. Теодор Тутеков (Горна Оряховица) и Мария Очкова (Сливен), при 12 г. Ханко Кръстев (Сливен) и Александра Пехливанова (Пловдив), при 10 г. Никола Малчев (Казанлък) и Ния Малчеви (Казанлък), при 8 г. Фюриън Капитански и Александра Бурова.
 
Председателят на ШК „Енергия“ Тодор Тодоров отправя призив членовете на УС на БСФШ да направят необходимото, за да се осигурят средства  за пътуването и другите разходи за 12-те победители,  придружителите и личните треньори за европейските индивидуални първенства по стандартен шах, които ще се проведат от 21 август до 1  септември в Прага (Чехия).
Искате ли бъдещето поколение на шаха в България да има възможности за развитие. Победителите в проявата сега са най-важни. Наивно вярвам, че е възможно, въпреки блокадата наложена от БФШ 2022,  да се осигури за тях подкрепа. Наистина тези златни момчета и момичета го заслужават, казва Тодоров.Като директор на класификациите в Кранево, той заявява, че проявата се  е провела на фона на изключително силен натиск. Автори на грозните дела са членовете на УС на БФШ 2022, които  уж си подадоха  оставка през 2023 г., продължиха срамните  си дела с новия незаконен тричленен УС. Този УС на БФШ 2022  не е вписан в Агенцията по вписвания. Спрян е от  съда.  Грубо нарушава българското законодателство  и въпреки, че няма права  се представя като ръководство на БФШ 2022 пред други  трети лица, посочва Тодоров. Той е категоричен, че повече от десет години българският шахмат се намира във все по-нарастваща криза, която по думите му Министерството на младежта и спорта  не  разрешава, въпреки дадените му правомощия от Закона за физическото възпитание и спорта.

Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Добруджа стартира с равенство новия сезон във Втора лига
ФУТБОЛ: Добруджа стартира с равенство новия сезон във Втора лига
Балчиклията Димо Андреев е европейски вицешампион в хвърлянето на чук до 18 г.
Балчиклията Димо Андреев е европейски вицешампион в хвърлянето на чук до 18 г.
ФУТБОЛ: Добруджа стартира новия сезон с мисъл и цел към Първа лига
ФУТБОЛ: Добруджа стартира новия сезон с мисъл и цел към Първа лига
БОКС: Светлана Каменова и Станимира Петрова отпътуваха за Париж
БОКС: Светлана Каменова и Станимира Петрова отпътуваха за ПарижЯндекс.Метрика