Начало >Добруджа >Общество

Силвия Димитрова: Всяка възраст има нужда от смях (ВИДЕО)

15.04.2024 г. 15:35:24 ч.
/
Силвия Димитрова: Всяка възраст има нужда от смях (ВИДЕО)
Всяка възраст има нужда от смях. Независимо от това как се чувствам, дали съм на количка, дали мога да вървя или не, една усмивка винаги действа заразяващо и освежаващо. Така подейства и на хората в Дома. Това накара хората не само да се усмихнат, но и да се смеят и да започнат да споделят, което беше изключително ценно. Това заяви в студиото на медийна група „Добруджа“ Силвия Димитрова – холистичен здравен консултант, която бе гост на Дома за стари хора в рамките на общинската кампания „Бъди здрав“. На 9 април тя води забавна гимнастика за възрастните хора в Дома. Тя признава, че за нея е много вълнуващо всяко посещение в Дома.

Когато срещата е за първи път, хората са малко по-затворени и не успяват да се отпуснат. Така е и когато им предлагаме практики, които не са преживявали до момента. Когато се отвори едно поле на доверие и когато всички се отпуснат, вече е различно. Когато тези практики се надграждат, аз виждам как хората се променят заедно, каза още Димитрова. 

Здравето е изкуството да изберем как да живеем и как да се грижим за тялото си и за душата си. Виждам, че все повече хора се събуждат и търсят решения, каза още Димитрова, която представя себе си като „Адвокат на Здравето“. Срещата ми с възрастните хора беше поредният урок и поредната доза мъдрост. От всяка група, с която работя, аз съм вземала по нещо и съм го слагала в „СтандАрт Здраве“, каза още Димитрова.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика