Валентин Николов: Смъртните случаи на „Турски поток“ са причинени от алкохол

14.05.2022 г. 10:17:00 ч.
/
Валентин Николов: Смъртните случаи на „Турски поток“ са причинени от алкохол

Смъртните случаи на „Турски поток“ не са на работната площадка, причинени са от алкохол. Това каза бившият шеф на БЕХ Валентин Николов.„Той се строеше по време на COVID кризата. България няма достатъчно заварчици. Повечето чуждестранни работници, които се ползваха, бяха в карантинен период. Тези смъртни случаи бяха в хотела, не на работната площадка. Може би от повече алкохол. Имаше такива паднали от терасата“, посочи той пред Нова телевизия.

Василев съобщи за непотвърдена информация за смъртни случаи при строителството на "Турски поток"

Николов коментира още, че се очаква 12-13% по-ниска цена на газа на спот пазарите, което неминуемо трябва да рефлектира и в България. Бившият шеф на БЕХ е скептичен към изказванията на премиера за по-евтиния американски втечнен газ. Според него, Кирил Петков често има противоречиви изказвания.


„Дай Боже, цените от САЩ да са по-ниски. Скептичен съм. Шефът на „Булгаргаз“ не беше в делегацията. Кой определяше цените? Премиерът няма право, по българските закони, да договаря. Министърът на енергетиката също не може да говори за конкретни цени. Никаква известност няма. Дали той разбира какво точно е по-ниска цена?“, запита се Николов.


Той посочи още, че в българската енергетика няма достатъчно ликвидност. По думите му, държавата трябва да помогне на бизнеса, тъй като в хазната трябва да има повече пари от ДДС и акцизи, предвид по-високите цени на петрола и всички енергийни компоненти.
Източник:frognews.bg

Коментирайте
Подобни новини
Семерджиев неадекватен и дрогиран при ареста му
Семерджиев неадекватен и дрогиран при ареста му
Асен Василев още няма 121 гласа
Асен Василев още няма 121 гласа
Хартиеният дневник в училищата отива в историята
Хартиеният дневник в училищата отива в историята
Петков: Завършихме законодателната програма на коалицията
Петков: Завършихме законодателната програма на коалициятаЯндекс.Метрика