Начало >Добруджа >Криминални

Съдят мъж, хванат отново да управлява автомобил след употреба на алкохол

11.07.2022 г. 13:34:15 ч.
/
Съдят мъж, хванат отново да управлява  автомобил след употреба на алкохол
Районна прокуратура - Добрич ръководи бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 2 от НК. 46-годишен мъж от село Златия е привлечен към наказателна отговорност за това, че е управлявал автомобил след употреба на алкохол след като е бил осъждан за това през 2021 година. 
На 10 юли 2022 година, в рамките на специализирана полицейска операция, К.Т. бил спрян за проверка. При направения му тест за употреба на алкохол било установено, че мъжът управлявал МПС с концентрация от 1,58 промила алкохол в издишания въздух. Незабавно бил отведен в болнично заведение, където отказал да даде кръвна проба.
46-годишният обвиняем е известен на органите на реда и бил осъден за същото престъпление година по-рано, когато съдът му определил наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което било отложено с три години изпитателен срок.
С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне в съда на искане да му бъде наложена мярка „задържане под стража“, както и на обвинителен акт.
Източник:Пресцентър Апелативна прокуратура - Варна

Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич



Яндекс.Метрика