Начало >Добруджа >Криминални

Съдът определи мярка задържане под стража на англичанина, който наряза гумите на множество автомобили в Добрич (ВИДЕО)

23.12.2022 г. 17:18:07 ч.
/
Съдът определи мярка задържане под стража на англичанина, който наряза гумите на множество автомобили  в Добрич (ВИДЕО)
Мярка за неотклонение „задържане под стража”  определи  съдът в Добрич на 51-годишния англичанин, който е привлечен под наказателна отговорност  за тежко умишлено престъпление, извършено  в нощта на 22.12.2002 година, когато е нарязал гумите на множество автомобили в Добрич. Съдът не прие искането на адвоката на подсъдимия за налагане на мярка за неотклонение „домашен арест”, защото той е единствения член на семейството, който работи, детето му му е на 5 години и е с диагноза аутизъм, а съпругата му има психични проблеми. Извършеното от англичанина деяние се наказва с лишаване от свобода до 10 години. Адвокатът на обвиняемия изтъкна още, че мъжът, който е бивш военен и неосъждан,  е готов да покрие разходите по нанесените от деянието му щети, но за да направи това има нужда от достъп до банковите си сметки. 
Според съда независимо от обстоятелството, че обвиняемият е неосъждан доказателствата сочат, че съществува опасност при по-лека мярка той да се укрие с оглед избягване на наказателно преследване, или да извърши друго престъпление. 
Припомняме, че вечерта на 21 декември 2022 година 51-годишният мъж, заедно със семейството си, посетили роднини на неговата съпруга. Поради вдигания от семейството шум, съседи направили забележка, което разгневило британеца и под въздействието на употребения алкохол, той влязъл в конфликт с тях. Около 02:15 часа,  напуснал дома на своите близки, счупил стъклото на входната врата на блока, в който живеят, и започнал да реже гумите на автомобилите, паркирани на паркинга пред него. След това продължил и към съседния блок. 
Определението на Районния съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок. В случай на жалба въззивното производство е насрочено за разглеждане пред Окръжен съд – Добрич  за 3 януари 2023г., от 13.30 часа.
 
 
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Кола се преобърна на улица в Добрич след отнето предимство (ВИДЕО)
Кола се преобърна на улица в Добрич след отнето предимство (ВИДЕО)
Четирима души са с фрактури след катастрофа между автомобил и каруца
Четирима души са с фрактури след катастрофа между автомобил и каруца
Полицията задържа млада жена, шофирала под въздействие на упойващи вещества
Полицията задържа млада жена, шофирала под въздействие на упойващи вещества
Задържаха украинец, шофирал в пияно състояние
Задържаха украинец, шофирал в пияно състояние



Яндекс.Метрика