Състезатели от Румъния се очакват на турнира по канадска борба „Воля за победа“ в Добрич

12.08.2022 г. 12:16:35 ч.
/
Състезатели от Румъния се очакват на турнира по канадска борба „Воля за победа“ в Добрич
Поредно издание на турнир по канадска борба „Воля за победа“, което ще се проведе на 14 август в Добрич, се очаква да бъде с международно участие. Това съобщи за радио „Добруджа“ организаторът на проявата – председателят на клуб „Хищник Захари Стоянов. От председателя на родната федерация той е получил информация, че в състезанието, ще се включат и състезатели от Румъния. Припомняме, тази година в турнира, който е традиционно за хора с увреждания, с разрешението на Федерацията по канадска борба, ще има категории за мъже и жени, като се очаква участие на някои от най-добрите родни състезатели.
За състезателите с увреждания отново ще има категории за хора в колички. Отделно са предвидени категории за състезатели до 18-годишна възраст.
За добричкия клуб „Хищник“ завръщане ще направи Мустафа Мехмедалиев, който през 2017 година стана световен шампион в категория до 85 кг за хора с увреждания на горните крайници. След няколко годишно прекъсване, той е решил да се завърне към спорта и отново ще се състезава за клуб „Хищник“.
 
Състезанието е неделя ще се проведе в Младежкия център, като началото е в 10.00 часа.

Турнирът се провежда със съдействието на Община град Добрич. Подкрепа оказват Пицария „Уно” и „Русев строй“. Захари Стоянов изказа специални благодарности и на Областния съвет на БЧК-Добрич, който за поредна година осигурява подаръци за състезателите с увреждания.

Коментирайте
Подобни новини
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Гросмайстор Момчил Петков с  успех в националния шампионат на Румъния
Гросмайстор Момчил Петков с успех в националния шампионат на Румъния
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във Варна
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във ВарнаЯндекс.Метрика