СЗО: Случаите на COVID-19 по света са намалели с 24%

19.08.2022 г. 13:39:39 ч.
/ ИА Добруджа
СЗО: Случаите на COVID-19 по света са намалели с 24%
През последната седмица са съобщени над 5,4 милиона нови заразявания с коронавирус в глобален план, което е понижение с 24 процента в сравнение с предишния седемдневен период, заяви Световната здравна организация (СЗО). Досега според нейни данни по света са регистрирани над 590 милиона заразявания.

За последната седмица е отчетено намаляване и на новите смъртни случаи, свързани с COVID-19 – те са били над 15 000, което е с 6 процента по-малко, отколкото през предишния седемдневен период. До момента по данни на СЗО в света са регистрирани над 6,4 милиона смъртни случая.

 Статистиката показва, че броят на новите заразявания е намалял във всичките 6 региона – в Африка и Европа с 38 процента, в Източносредиземноморския регион с 30 процента, в Западнотихоокеанския с 18 процента, в Америките със 17 процента, а в Югоизточноазиатския регион с 11 процента, предаде БТА. 

Увеличение на новите смъртни случаи е имало в Западнотихоокеанския и Югоизточноазиатския регион – съответно с 31 и 12 процента, а понижение или запазване на нивото е било отчетено в Африка, Европа, Източносредиземноморския регион и Америките – съответно с 33, 25, 7 и 4 процента.

Намалели са смъртните случаи във Великобритания. По данни на британските власти броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19, регистрирани всяка седмица в Англия и Уелс, е намалял за първи път от средата на юни, което е поредно потвърждение, че настоящата вълна на вируса отслабва.
 
Снимка:AP
Източник:24 часа

Коментирайте
Подобни новини
Турция ликвидирала терористи в Северен Ирак и Сирия
Турция ликвидирала терористи в Северен Ирак и Сирия
22 загинали при тропическата буря
22 загинали при тропическата буря ''Трами'' във Филипините
Напрежение заради мигрантите на о-в Родос
Напрежение заради мигрантите на о-в Родос
Първият български F-16 Block 70 беше тестван в полет
Първият български F-16 Block 70 беше тестван в полет



Яндекс.Метрика