Трето поредно призово класиране за Диян Янков на колоездачно състезание в чужбина

21.09.2022 г. 10:37:13 ч.
/
Трето поредно призово класиране за Диян Янков на колоездачно състезание в чужбина
Добричлията Диян Янков спечели трето място в колоездачното състезание Гран Фондо Скопие 2022. Той достигна до бронзовия медал във възрастова група над 50 години. Това е трето поредно призово класиране за него през това лято, след двете втори места на обиколката на Тасос, където дистанцията бе 95 км. и на 85-километрово състезание в Букурещ, организирано като етап на Тур дьо Франс от екипа, който провежда най-престижната обиколка в света.

И докато състезанията в Гърция и Румъния бяха предназначени само за любители, сред 580-те участници в Македония имаше и много настоящи и бивши професионалисти. Участниците направиха общо 13 обиколки по улиците на Скопие, за да се стигне впечатляващата дистанция от 121 км. Организатор на надпреварата е Световната колоездачна федерация.

Добрич имаше още един представител в Скопие - Явор Янков, който е първи братовчед на Диян. Явор постигна десети резултат в своята възрастова група - 40-49 години, и така продължи възходящото си класиране в трите международни участия през това лято.

Любопитно е, че и двамата са се насочили към колоезденето сравнително отскоро и тренират от около 6 години. В детските и младежките си години те са се занимавали с плуване, като Диян Янков дори е майстор на спорта. Неговият баща Димитър Янков е бивш национал по колоездене, с множество успешни участия в Обиколката на България.
Снимка:Фейсбук страница Gran Fondo Skopje

Коментирайте
Подобни новини
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Милица Мирчева отново първа на "Перник рън"
Гросмайстор Момчил Петков с  успех в националния шампионат на Румъния
Гросмайстор Момчил Петков с успех в националния шампионат на Румъния
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
Нов треньор в школата на ФК „Добруджа“
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във Варна
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 спечели днешната си контрола с Черно море във ВарнаЯндекс.Метрика