Начало >Добруджа >Общество

Учители от гимназия "Райко Цончев" гостуваха на Malone integrated college е северна Ирландия

05.07.2022 г. 16:36:42 ч.
/
Учители от гимназия "Райко Цончев" гостуваха на Malone integrated college е северна Ирландия
През изминалата седмица, в периода 28-29 юли учители от Гимназия „Райко Цончев“, гр. Добрич присъстваха на събитие за представяне на интелектуални продукти и работна среща на партньорите по Еразъм + проект: Мрежа Семейство-Училище (Family-School Network, 2020-1-IT02-KA201-079822). Събитието се проведе в Malone Integrated College – училище с мултикултурна, мултиетническа и мултирелигиозна среда, което се намира в Белфаст, Северна Ирландия. Темата бе „Въздействието на Еразъм + върху училищното общество“ и на него присъстваха учители, ученици, родители и заинтересовани лица от няколко образователни институции. По време на събитието партньорите от Северна Ирландия представиха работата си по внедряването на проекта в училищната среда, начините за ефективна комуникация между учители, родители и ученици, ползите от включване в проекти на Еразъм+. Ученици от Malone Integrated College споделиха личния си опит от училищният им живот, както и трудностите през, които преминават. Учители представиха личните си съвети относно изграждането на добри взаимоотношения между училището, учениците и родителите.

В проекта Family-School Network си партнират шест институции от четири държави: две от Италия, две от Северна Ирландия и по една от Словакия и България. Той е разработен от схващането за необходимостта да се разшири аудиторията на потребителите на Еразъм+, чрез
разширяване на мрежата от семейства, приемащи ученици по време на тяхната мобилност в Европа. Основната цел е да се подготвят инструменти и програми за по-голямо включване в европейските проекти за мобилност.  Това е първи проект за Гимназия „Райко Цончев“, като партньор по Ключова дейност КА201. Характерно за проектите по тази дейност е създаването на интелектуален продукт.

Първият интелектуален продукт по проекта „Наръчник за учители“ е вече факт и той се състои от разработени методични материали, в резултат на проведено специфично методологично обучение на учители за развиване на умения за диалог със семействата на учениците за насърчаване обмена по Еразъм+.

Вторият интелектуален продукт, който е в процес на разработване се изразява в създаване на дигитална платформа за взаимодействие на семействата, чиито деца участват в мобилности за обмен по програмата.

„Инструменти за емоционална комуникация“ е третият планиран продукт, който предстои да бъде разработен, чрез създаването на видео-разкази от участниците по време на мобилностите. Фейсбук страница на проекта: https://www.facebook.com/FSNBulgaria.
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Времето в сряда
Времето в сряда
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачище
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачищеЯндекс.Метрика