Начало >Добруджа >Регионални

Успешно първо издание на Тюленово арт фест

17.08.2015 г. 13:58:27 ч.
/
Успешно първо издание на Тюленово арт фест
От 13 до 15 август село Тюленово бе домакин на първото издание на Тюленово арт фест. През трите дни се проведоха три концерта (на групите Buna Pomeranza и ENE и на Краси Първанов), две литературни събития (среща с писателя Петър Делчев и с Огнян Антов като преводач на стихотворения на Есенин), фотографска изложба от обявения предварително конкурс „Снимах Тюленово“, бе представена работата на фотографския клуб от Камен бряг, на художника Василий Похомов и на лютиера Галин Пенев. При голям интерес премина събитието за най-малките - работилници за изработване на кукли от парцали, организирани  от творческо обединение Laluger. Всички събития се проведоха на открито, на сцената на Рибарския залив и в читалището.
Във фотографския конкурс участваха около 40 автори от цялата страна. На първите три места бяха класирани съответно Трендафил Димитров, Марияна Жекова и Десислава Донева. Изложбата, която включва разнообразни пейзажни и репортажни фотографии, е поканена да гостува и на други места в страната.  Над 100 души присъстваха на благотворителното и единствено кулинарно събитие на фестивала, организирано в подкрепа дейността на читалището в Тюленово - конкурс за рибена чорба, направена само от черноморска риба. Сред деветимата участници имаше представители на Тюленово и гости на фестивала. Първото и второто място достойно спечелиха съответно председателят на читалищното настоятелство Иванка Тодорова и кметският наместник Невена Георгиева, а на трето място се класира Боян Куцаров от Велико Търново. Всички приготвени чорби бяха разпродадени на присъстващите, а събраните 200 лева ще се използват за заплащане на климатика в читалището в Тюленово.    
Тюленово арт фест се организира за първа година от Неф(н)ормална група Тюленово, Община Шабла, Кметство село Тюленово и Читалище „Изгрев 1936“ в Тюленово. 
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври



Яндекс.Метрика