Начало >Добруджа >Регионални

В Генерал Тошево обновяват сградата на земеделската служба със средства по „Красива България”

11.08.2015 г. 09:44:55 ч.
/
В Генерал Тошево обновяват сградата на земеделската служба със средства по  „Красива България”
В Генерал Тошево започна  конструктивното укрепване и фасадно обновяване на сградата, в която се помещава Общинска служба „Земеделие”, съобщават от общинската администрация. Ремонтът е  финансиран по Проект „Красива България”, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”.
Първият етап на строителните дейности включва премахване на старата облицовка, амортизираните подови настилки, врати и прозорци. След като приключат плануваните подготвителни дейности, ще започне практическото укрепване на сградата с реконструкция на носещите елементи и покрива, поставяне на хидро и топлоизолации, монтаж на ПВЦ дограма. Ще бъдат измазани и боядисани таваните и стените на отделните помещения. Ще се извърши и пълна подмяна на санитарните възли,  ел. и В и К инсталациите  в сградата. Срокът за извършване на строителните мероприятия е 4 месеца.
По силата на подписано споразумение с Министерството на труда и социалната политика през месец март тази година, освен   строително-монтажни работи е предвидено и провеждане на обучение по мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация” на  регистрирани в Бюро по труда безработни лица. Общата стойност на заложените дейности е в размер на 244 448 лв., от които 97 778 са финансиране от социалното министерство и 146 670 лв. съфинансиране от бенефициента.
Според договора, със 220 003 лв. ще се финасира конструктивно усилване и обновяване на сградата за административно обслужване на Общинска служба „Земеделие”. Останалите средства по проекта ще  обезпечат обученията на 11 безработни лица от община Генерал Тошево.
Проект „Красива България” при Министерство на труда и социалната политика  представлява инициатива за намаляване на безработицата и насърчаване на заетостта в страната. Той стартира официално през 1998 година и за този период Община Генерал Тошево реализира договори за финансиране надхвърлящи един милион лева. По „Красива България” са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски”, Ученическо общежитие и др.
През този строителен сезон ремонтно-възстановителни работи по общински сгради предстоят още в селата Чернооково, Дъбовик и Присад. В ход е и процедурата по избор на изпълнител за изграждане на детски площадки в селата Кардам, Спасово, Присад, Василево, Люляково и кв. Пастир.
 
Снимка:assets.natgeotv.com
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври



Яндекс.Метрика